Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile ‘Sakarya’da Genç Olmak’ konulu fotoğraf yarışması düzenleniyor. Çeşitli kategorilerde gerçekleştirilecek yarışmada başvuruların başladığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yarışma için başvurularda son gün 2 Şubat Salı’dır. Tüm fotoğraf tutkunlarını yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Son başvuru 2 Şubat’ta

Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile ortaklaşa fotoğraf yarışması düzenliyoruz. 10 Şubat Çarşamba günü sonuçlarını açıklayacağımız yarışma için 22 Şubat Pazartesi günü Ofis Sanat Merkezi’nde sergi açacağız. Şehrimiz kültürel anlamda birçok çeşitliliğe sahip. Sakarya, Türkiye’nin her yanından göçler alan, öğrenci hareketliliği olan ve bu çeşitliliği zenginliğe dönüştüren bir şehir haline geldi. Bu yarışmayla Sakarya’daki gençlerin şehirle barışık durumlarının anlatımı yoluyla gelecek kuşaklara bu günler hakkında doküman oluşturmayı amaçlamaktayız.”

Yarışmaya davet

“Yarışmamızı genel kategori, genç üniversiteli ve genç liseli olmak üzere 3 kategoride düzenledik. Yarışmaya katılımcılar en fazla 5 fotoğraf ile katılabilecek. Çekilen fotoğraflar kayıtlı CD ve başvuru formu ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza teslim edilecek. Yarışmamızın gençlerimize yeni ufuklar açacağını umuyoruz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyemizin 444 40 54 (dâhili: 3436) numarasından bize ulaşabilir. Ayrıca kurumsal internet sayfamız (www.sakarya.bel.tr) üzerinden de yarışma ayrıntıları incelenebilir. Fotoğraf sanatına ilgisi olan tüm hemşerilerimizi yarışmamıza davet ediyoruz.”

‘Sakarya’da Genç Olmak’ konulu fotoğraf yarışmasında ödüller ise şu şekilde;

1’incilik ödülü: 2 bin 500 TL

2’incilik ödülü: 2 bin TL

3’üncülük ödülü: bin 500 TL

3 adet mansiyon ödülü: 500 TL X 3

Kent Konseyi Özel Ödülü

Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü

Genç Liseli Ödülü (15-18 Yaş): Fotoğraf Makinesi

Genç Üniversiteli Ödülü (19-25 Yaş): 750 TL

Satın alma: 100 TL