Bulgaristan Strumyani Belediyesi’nin 9. Maleşevo Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali”ne katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; sundukları gösterilerle, halk, festival komitesi ve jüri tarafından büyük ilgi görerek, ayakta alkışlandı.

Komşu ülke Bulgaristan’a bağlı Strumyani Belediyesi tarafından bu yıl 18 - 21 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleşen “Maleşevo 9. Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali”ne Türkiye’yi temsilen Volkan Nurcalı Başkanlığı’nda 29 kişilik bir ekiple katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; festivalin açılış ve finalinde muhteşem gösteriler sundu Bulgaristan’ın 300 yerli ekibi ile aralarında Arnavutluk, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan ülkelerinin de bulunduğu ve toplam 17 ekibin yarıştığı festivalde; . Sakarya Ekibi; Geyve, Artvin, Aydın ve Karadeniz yöresi oyunlarını sergiledi. Festival alanını dolduran izleyenleri adeta büyüleyen ekibimiz; defalarca alkışlandı.

Açılış ve törende

Festival açılış törenine; Bulgaristan Blagoevgrad Bölgesi Milletvekili Korveliya Ninova, Bulgaristan Strumyani Belde Belediye Başkanı Emil İliev, Aydın Kuşadası Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Güzelçamlı Belediye Meclis Üyesi Ali Güneş, festival komitesi temsilcileri, ülke sorumluları ve Strumyani halkı katıldı. Türkiye’yi temsilen katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu Ekip Sorumlusu Volkan Nurcalı; Strumyani Kültür Merkezi’nin açılış törenine de katılarak; Türkiye ve Sakarya’yı temsil etti. Ekip; Bulgaristan’ın Strumyani kenti dışında, Melnik ve Mikrevo kentlerinde bulunan tarihi yerlerine de kültürel gezi gerçekleştirdi.

Gurur tablosu

Açılış töreninde söz alan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu Ekip Sorumlusu Volkan Nurcalı; Türk halkını Bulgaristan’da temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek; “Bulgaristan’da olmaktan çok mutluyuz. Burada bizi kusursuz ağırlayan başta Strumyani Belde Belediye Başkanı Emil İliev olmak üzere, Festival Komitesi Başkanı Snejana hanım ile ekibimizin sorumlusu olan Bahar Emin ile Yuliya hanıma da çok teşekkür ediyoruz. Strumyani halkının bize olan ilgisi ve misafirperverliği bizi çok memnun etmiştir. Bizde, onları Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.