Avukatlar haftası ile ilgili etkinliklerden biri olan konser için Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir yönetiminde çalışan topluluk üyeleri konser hazırlıklarını sürdürüyor.
Konser ile ilgili konuşan Sakarya Barosu Başkan Yardımcısı Av. Yeliz Aydın İpek, toplumun değerlerine sahip çıkmanın hukukçuların asli görevi olduğunu bu nedenle baro olarak kültür sanat etkinliklerine önem verdiklerini belirtti. İpek, “Halk müziği topluluğumuzun seslendireceği, kültürel mirasımız olan türkülerimiz ile Sakarya’ya ses vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Bu özel geceye tüm Sakarya halkının davetli olduğunu ifade eden Av. Yeliz Aydın İpek, “Türküler genel olarak bir milletin ortak duygu ve düşüncelerini, üzüntülerini, sevinçlerini yansıtır. Türkülerin insanları kaynaştırma, yakınlaştırma, aynı ortak doğrultuda birleştirme özellikleri vardır. Bu nedenle bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür. Ülkemizin geçmekte olduğu bu zor dönemde tüm ayrıştırmalara, halkımızı mutsuz etme çabalarına verilecek en güzel cevaplar ve ihtiyacımız olan güç, bu toprakların türkülerinde saklıdır. Gelin hep bir ağızdan türkülerimiz ile birlik ve beraberliğimizi dile getirelim” diye konuştu.