Adapazarı Kültür Sanat

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aralık ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde bulunan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde bir söyleşi düzenlendi. Şair Mustafa Aydoğan’ın “İnancın Parıltısı Nuri Pakdil” isimli söyleşisine Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu ve çok sayıda okul öğrencisi izledi.

Aşkla var olmak

Yazar Aydoğan, sağlam bir fikre sahip olabilmek için 14 yaşın önemli bir yaş olduğuna dikkat çekerek, “Bu yaşa kadar birçok kitap okumuş olmanız gerekiyor.Eğer çok okuyorsanız şimdiye kadar gelecekle ilgili kararlarınızı vermiş olmalısınız.”dedi.Nuri Pakdil’in hayat çizgisinden örnekler veren Aydoğan, “Nuri Pakdil Türkiye’ye kendisini kattı. Bu, hiç az bir şey değil. Böyle kişiler pek bulunmaz. Benim gözümde onu büyük yapan özelliği budur: Yapması gerekeni yapmış olması! Büyük adam. İnandığı ne varsa üzerinde parıldıyor, gözlerinde ışıldıyor, kaleminde ateşleniyor. Aşkla var olmayı becerebilen bir adamdır. Nuri Pakdil çok güzel susardı. İnsanlara susmayı öğretirdi. Sadece susarak var olmuştur.Şair ve yazarların yazdıkları şiir ve kitaplarla hayatları örtüşmez ama Pakdil’ in örtüşürdü.Yaşadıklarını yazardı” diye konuştu.

Işıksu’dan teşekkür

Programın sonunda Aydoğan’a teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “Kültür sanat programlarımızda öğrencilerimizle birlikte örnek fikir insanlarını dinlemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Öğrencilerimizle her zaman beraber olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Şair Aydoğan, daha sonra öğrenciler için kitaplarını imzaladı.