Önceki aylarda genişletilerek, açık hava galerisi işleviyle çeşitli sanatsal ve kültürel aktivitelere sahne olacak bir yapıda, tanıtım stantlarının yer aldığı ve yerel kültür ürünlerinin sergileneceği bir sokak olarak tasarlanan mekanda, çeşitli sosyal etkinlikler için de bir Serender ağaçların arasına, zeminden belli bir yükseklikte konumlandırılacak.

Sapanca’nın tarım ve bahçe kültüründe çok önemli bir işleve sahip olan Serender, sokağın genel dokusunda nostaljik bir duygulanıma yol açacak. Serender kültürünün yeni nesillere de tanıtılacağı yapıda, çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler yoluyla ilçe ziyaretçilerine de önemli bir imkan sunulacak.

Sapanca Sanat Sokağı’nda ayrıca, açık havada düzenlenecek çeşitli sergiler için sunum panolarının da montajına başlandı. Sokağın açılışının, karma bir resim sergisiyle yapılacağı bu panoların dışında, çeşitli kültür nesnesi üreticileri için de stantlar yer alacak. Turizm amaçlı ziyaretçilerin Sapanca İlçesi’nde muhakkak ziyaret etmek isteyecekleri bir yapıda olan Sapanca Sanat Sokağı’nın girişine konulan, Sapanca ve Sapanca Gölü Efsanesi’ni simgeleyen figürlerin yanına, tarihi bir taşın gövdesine montajlanan Sapanca Efsanesi metni en doğru biçimde yer aldı.

Belediye Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Karaağaç’ın, en başta Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi ve diğer tarihsel kaynakları tarayarak yazdığı Sapanca ve Sapanca Gölü Efsanesi ‘Sabancı Baba’ adıyla tarihsel taşın üzerinde ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.