Sahneye Türk Bayrağı eşliğinde çıkan 12 kişilik ilahi grubu, konser alanını dolduran vatandaşları Türkçe ve Boşnakça selamladı.
Annemizin Kucağında Gibiyiz
Hor Stambol ilahi topluluğu adına konuşan grubun sözcüsü Cevad Zeyneloviç, Hor Stambol olarak Boşnak kültürü ve geleneğini dünyanın her yerine taşımaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Değerli kardeşlerimiz bu sene de mübarek Ramazan ayında Allah’ın izniyle yine sizlerle birlikteyiz. Burada anavatanımızda, annemizin kucağında gibiyiz. Bizi misafir ettiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun. Siz bizim kardeşlerimizsiniz. Allah sizlere hep iyilik ve güzellikler nasip etsin.”
Yaklaşık iki saat süren konserde Boşnakça, Arapça ve Türkçe ilahileri solo ve koro halinde söyleyen Hor Stambol grubunun Türkçe olarak seslendirdiği “Çanakkale”  türküsü ise konser alanını dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Pamuk Şeker, Osmanlı Şerbeti ve Allı Güllü
Konser alanına gelen misafirlere Serdivan Belediyesi tarafından her hafta sonu olduğu gibi yine pamuk şeker, Osmanlı şerbeti ve allı güllü ikram edildi. Büyükler şerbet ile ağızlarını tatlandırırken küçükler allı güllü ve pamuk şekeri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Konser sonunda ilahi grubuna günün anısına Serdivan Belediyesi tarafından çiçek takdim edilirken Hor Stambol ilahi topluluğu da alandakilere Türkçe olarak teşekkür etti.