Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Ressam Metin Asağ’ın  ‘Osmanlı Kayıp Hazineleri’ isimli resim sergisi Ofis Sanat Merkezi’nde Sakaryalı sanatseverlerle buluştu. ‘Osmanlı Kayıp Hazineleri’ sergisi Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıllık Türk tarihi ve kültürel sanat geçmişine ışık tutuyor. Özellikle renk, desen ve form özellikleri bakımından, geniş bir dönemden izler taşıyan sergi, 10 Aralık Pazar gününe kadar Ofis Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Osmanlı tarihine dikkat çekmek için

‘Osmanlı Kayıp Hazineleri’ sergi açılışında konuşan Ressam Metin Asağ, “Sergim 19. yüzyılda Batılı seyyahların ülkelerine kaçırdıkları Anadolu’daki eserlerin resmedilmesinden oluşuyor. Türk İslam Sanatları’na maalesef ki o dönemlerde nasıl sahip çıkılmadığını biliyoruz. Ne yazık ki Batı müzelerinde Anadolu’ya ait birçok eser ve objeyi görmeniz mümkün. Kültür Bakanlığı 4 bin’e yakın eserin yurt dışında olduğunu tespit etmiş. Ülkemizdeki eserler ise yurtdışındaki parçaların birebir kopyası. Avrupa’ya kaçırılan şanlı tarihimize dikkat çekmek için sergimi geniş kitlelerle buluşturmaya devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Büyük bir onurla evime geri döneneceğim

Açıklamalarına devan eden Metin Asağ Sakarya’da‘Osmanlı Kayıp Hazineleri’ sergimi büyük bir heyecanla açmış bulunmaktayım. Büyükşehir Belediyesi’ne bu organizasyondaki emekleri için teşekkür etmek istiyorum. Örnek bir çalışmaya imza attılar. Serginin ilk aşamasından son aşamasına kadar tüm işi birlikte yürüttük. Umuyorum ki Sakarya’da ki bu kültür sanat sistemi diğer Belediyelere ve şehirlere de örnek olur. Sanata verilen değer sanatı ve sanatçıyı sahiplenme ile anlaşılır. Sakarya büyük bir mutlulukla geldim. Sergimin görmüş olduğu yoğun katılım neticesinde de büyük bir onurla evime geri döneneceğim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye belirtti.