Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Tiyatro Buluşmaları kapsamında Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı ‘Para’ isimli oyun, Sakaryalılarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, oyuncuların başarılı performansları dakikalarca alkışlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Çağdaş Türk Resminden Örnekler sergisi ile başlayan; konserden konferansa, söyleşi ve imza günleri ve Hülya Koçyiğit’in onur konuğu olduğu Ustalara Saygı Gecesi’ne kadar birçok programı Sakaryalılarla buluşturan Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri, Tiyatro Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı. Adapazarı Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Para’ isimli oyunu, Sakaryalılarla buluştu.

Özer Tunca’nın yönettiği, Mesut Turan, Zeynep Aytek Metin, Kader İlhan, Neşet Erdem, Ercan Eker, Mehmet Akay, Kayhan Sarıgöllü, Demet Bölükbaşı, Gökçe Yurtsal, Mehmet Tekatlı, Petek Ocakçı ve Ali Çakır gibi önemli isimlerin performanslarını sergilediği oyunda, günümüz maddeci anlayışını çeşitli yönlerden gözler önüne seren, paraya tapan ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutan duygusuz bir banker ile onun kadar menfaatçi çevresinin cinayete kadar giden karanlık maceraları anlatıldı. AKM sahnesini dolduran Sakaryalılar, oyunu büyük bir ilgi ile takip etti.