Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de eğitimler devam ediyor. Tarihi Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilen Mesnevi Okumaları dersinde Mesnevi severlerle bir araya gelen Dr. Öğretim Üyesi Sezai Küçük, Mevlana’nın tarih ve kültürdeki öneminden bahsetti.

Mesnevi aşk kitabıdır

Dr. Sezai Küçük, “Hz. Mevlana, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir.  Mevlana hayatı boyunca kuran ve sünnettin ışığından ayrılmamış bir kimsedir. Hz. Mevlana’nın eseri olan Mesnevi 26 bin beyitten ve 6 ciltten oluşur. Mesnevi hem Mevlana’yı hem de geçmişimizi anlama klavuzumuzdur. Bir şiir kitabi değildir Mesnevi. Mesnevi bir aşk kitabıdır aynı zamanda ve aşk akıldan üstündür” dedi.

Gönül dünyasına bir miras

Küçük, “Bugün bizlerin Mesnevi’ye çok daha fazla ihtiyacı var. Biz Kuran’ın bahsettiği anlamda nefsin mağlubu olmuş kimseleriz. Kuran-ın bir tesviri olan, Hz. Peygamber Efendimizin hadislerinin de yer aldığı mesnevi bizim için önemli bir kitaptır. Mesnevi Hz. Mevlana’nı gönül dünyasından aşk ateşi içerisinde ortaya çıkarmış olduğu incilerden müteşekkil bir kitaptır. Gönül yangınını gözyaşıyla pişirmiş olanların gönül dünyasına bir miras kitabıdır. Hz. Mevlana’nın aşkını ve gönül dünyasını kendimize hemhal edinmeliyiz” diye belirtti.