Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Karasu Belediyesi tarafından hazırlanan Karasu ve Taraklı Kültürlerini İlçe halkına tanıtmak üzere hazırlanan “Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği“ Projesinin birinci ayağı Taraklı İlçesinde etkinliklerle yapıldı.

Karasu İlçesinden gelen öğrencileri, Taraklı meydanında halkoyunları ekiplerinin karşılamasıyla başlayan etkinlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde tören alanına kadar kortej yürüyüşü ile devam etti.

kulturler_bulusmasi2.jpg

Açılış konuşmasını Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürü Fatma Tatlı yaptı. Tatlı, “Kuzey ve Güney kültürlerinin buluşması, her iki İlçe halkımızın sosyal değerlerinin tanıtılması, kaynaşması ve pekişmesi için bir araya geldiğimiz bu buluşmada,  kültürlerimizi her iki tarafa da tanıtmak için düzenlediğimiz bu etkinliğin birincisi olan Taraklı ayağında Kuzey kültürünü tanıtacağız” dedi.

kulturler_bulusmasi3.jpg

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da, “Kuzey Güney buluşmasının Taraklı’da ilk günü. Bilindiği gibi Sakarya turizm açısından Türkiye’nin en büyük potansiyeli olan illerinden biri. Tabi bu ne kadar değerlendirilebilir tartışılır. Sakarya’da bile bazı İlçelerin tanınma noktasında sıkıntıları var. Hatırlarsınız 2004 yılından evvel Sakaryalı vatandaşlar Taraklı’nın nerde olduğunu bilmiyordu ya da Sakarya’ya bağlı olup olmadığını bilmiyordu. Bolu’ya veya Bilecik iline bağlı bir kasaba veya köy gibi bir algı vardı. Sonunda hükümetimizin yapmış olduğu yatırım çalışmaları ve bizim de yaptığımız tanıtım çalışmaları sayesinde, belli bir noktaya geldik. Karasu Sakarya’nın en kuzeyinde hızlı bir şekilde gelişen ilçesidir. Karasu’nun en uzun sahil şeridiyle turizm konusunda iyi bir potansiyeli var. Doğa turizmi ile de maden deresi ve acarlar longozu gibi muhteşem yerleri var. Fakat bizim Taraklılı gençlerimiz, kardeşlerimiz hiç Karasu’ya gitmemiş. Karasulu öğrencilerimiz de anladığım kadarıyla Taraklı’ya bugün ilk defa geldiler. Biz bu turizm potansiyelini öne çıkarmak, Taraklı’yı Karasulu insanlarımıza, gençlerimize tanıtmak, yemek kültürüyle, folkloruyla, gelenek ve görenekleriyle bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve dolayısıyla Sakarya’nın genelde turizm potansiyelini ön plana çıkarmak noktasında önemli bir proje, ben bu projenin uygulanmasından bu güne kadar emeği geçen arkadaşları ve başta Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na, Projeye destek olan İl Kültür Müdürlüğümüze ve ayrıca bizlerden katkılarını esirgemeyen Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’a teşekkür ediyorum’’  dedi.

kulturler_bulusmasi4.jpg

Ekinliğin birinci gününde Karasu tanıtım standı gezildi, Karasu yemekleri tanıtıldı, Karasu halkoyunları gösterileri ve Semazen gösterileri yapıldı. Karasulu Ozan Rıdvan sahnede birbirinden güzel türküler söyledi, genç müzik gurubu Grup Çisenti performansıyla güzel dakikalar yaşattı.  Ayrıca Karadeniz’in altın sesi Yasemin Yıldız’da şarkılarıyla katılımcıları coşturdu./Mehmet KARAKAŞ

kulturler_bulusmasi5.jpg

kulturler_bulusmasi6.jpg