Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Karasu Belediyesi tarafından hazırlanan Karasu ve Taraklı Kültürlerini ilçe halkına tanıtmak üzere hazırlanan “Kuzey Güney Kültürler Buluşması” projesinin ikinci ayağı Karadenizli sanatçı Yasemin Yıldız’ın da katılacağı bir etkinlikle kutlanacak.

İlk etkinlik saat 18.00’da Karasu Kent Park’ta Taraklı İlçesinin yöresel halk oyunları gösterimi ve yemeklerinin tanıtımıyla başlayacak. Etkinliğe ayrıca, Taraklı ilçesinden gelen yöresel sanatçılar ve sürpriz sanatçılarla program Saat 21.30’da Karadenizli sanatçı Yasemin Yıldız’ın vereceği muhteşem konserle devam edecek.


İspiroğlu’dan davet

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, 23 Mayıs 2015 cumartesi günü saat 18.00’da Kuzey Güney Kültürler Buluşmasının ikinci ayağına tüm Sakaryalıları davet etti. İspiroğlu, “Kuzey –güney kültürler buluşması, sosyal değerlerin tanıtılması, kaynaşması, pekişmesi anlamında büyük bir misyona sahiptir. İnsanları bu gibi etkinliklerde bir araya gelerek sadece birbirleriyle yemeklerini, yörelerine ait tatları değil; aynı zamanda birbirlerinin sıkıntılarını, sorunlarını da paylaşmalıdırlar. İki farklı kültürden insanları bir araya getirip, kaynaştıran bir buluşmadır. Bu değerleri nesilden nesile aktarmamız gerekiyor” dedi.

Etkinliğin ikinci gününde ise Taraklı’dan gelen öğrencilere Karasu’nun tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek./Mehmet KARAKAŞ