Kültürel faaliyetlerini çok geniş bir yelpazede yürüten, önemli kültür ve sanat insanlarını Sakaryalılarla buluşturan Büyükşehir, yeni kültür sanat sezonunda da önemli etkinliklere imza atmaya hazırlanıyor. Etkinliklerin Ekim ayı itibariyle başlayacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yeni sezonun 10-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Sapanca Şiir Akşamları ile açılacağını söyledi.

Kültür ve sanat şehri Sakarya

Şehrin kültürel birikimine katkı sunmak için önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Aktürk, “Bu noktada çok iddialıyız. Geride bıraktığımız her yıl önemli gelişmeler kaydettik. Sakarya’yı bir kültür şehri haline getirdik. Kültürel faaliyetlerimizi düzenleyebileceğimiz Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Adapazarı Kültür Merkezi, Faik Baysal Kütüphanesi, Ziya Taşkent Konser Salonu gibi alanlarımız var. Önümüzdeki yıllarda bu mekanlara yenileri de eklenecektir. Hemşehrilerimiz de etkinliklerimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Büyükşehir Akademi derslerimiz, SAMEK ve Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi Atölyelerimiz, Gençlere yönelik faaliyetlerimiz büyük ilgi görüyor. Yeni sezon kültür sanat etkinliklerimize Ekim ayı itibariyle başlıyoruz. İnşallah bu sezon da hemşehrilerimizin keyifle geçireceği ve etkinliklerden istifade edeceği bir sezon olacaktır” diye konuştu.

5 gün sürecek etkinlikler

Aktürk: “Sezona 10 Ekim Salı günü başlayacak ve 14 Ekim Cumartesi günü sona erecek 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ile başlayacağız. 27 Yurtiçi, 9 Yurtdışı olmak üzere 36 şairi şehrimizde ağırlayacağız. Vatandaşalarımız şairlerin yer aldığı etkinlik takviminin tüm detaylarına sapancasiiraksamlari.org üzerinden ulaşabilecek. SAÜ Kongre Merkezi’nde 10 Ekim’de açılışı gerçekleşecek programımızda şiir sunumlarının ardından ülkemizin sevilen müzik gruplarından İncesaz bir konser verecek. 5 gün boyunca farklı etkinlikler düzenlenecek. Bunların arasında lise söyleşileri, şiir sunumları, dinleti ve konserler bulunacak. Ekim Kültür Sanat Etkinliklerimiz de böylece başlamış olacak. Ekim ayı içerisinde ayrıca panelden konferansa, sergiden tiyatroya pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Hemşehrilerimiz etkinlik takvimi ve sanal etkinlik kitapçığına www.sakarya.bel.tr adresi üzerinden ulaşabilecekler. Etkinlik kitapçığını ise Büyükşehir Belediyesi, Kültür Dairesi ve sanat merkezlerinden  edinebilecekler.”