Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Şair Hüseyin Akın, Gazeteci Yazar Bünyamin Yılmaz ve Kocaalili Yazar Ömer Emecan’ın konuşmacı olarak katıldığı programda kültürümüze yön veren usta isimlerin gençler tarafından tanınmasının önemi üzerinde duruldu.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı açılış konuşmasında, “Bu topraklara değer katan değerli insanlarımızı ve onların kıymetli eserlerini gençlerimize daha çok anlatmamız gerekiyor. Yeni nesiller onları örnek alarak onların izini sürerek ülkemiz adına yeni eserler değerler üretecektir” dedi.

Şair Hüseyin Akın ise, Sezai Karakoç’un öylesine bir şair değil, aynı zamanda bir mütefekkir oluşunun altını çizdiği konuşmasında, “Sezai Karakoç önemli bir mütefekkirimizdir. Çağının tanığı biridir. O’nun kitapları bir fakülte gibidir. Türkiye’nin yetiştirdiği yaşayan en büyük şairimizdir. Sanatçıyı tanımlarken ‘sanatçı eşyayı, nesneyi yoran adamdır’ der. Mesela siz de elinizdeki cep telefonlarını bırakırsanız, telefonlarınız sizi değil, siz onu yormuş olur, eşya ile aranıza koyduğunuz mesafe ile sanat, aşk ve hayatla daha sahici ilişkiler kurarsınız” diyerek genç okuyuculara Karakoç’un mütefekkir yönünün temelinde eşya ile arasına koyduğu mesafe olduğunu ifade etti. 

Gazeteci Yazar Bünyamin Yılmaz da Türkiye’nin artık sınırlarını aşan ufkunu genişleten bir ülke olduğunu gençlerin Sezai Karakoç gibi ustaları okumasıyla yarınlara daha sağlam hazırlanacağını belirtti.

Yazar Ömer Emecan ise Anadolu’da Kültür programlarının yapılmasının anlamlı olduğunu belirterek şiiri sevmenin ve şairleri takip etmenin insanın duygu dünyasını olgunlaştırdığını söyledi.

Programın sonunda moderatör Mahmut Bıyıklı ve konuşmacıların sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Belediye Başkanı Ahmet Acar tarafından kalem ve kitap hediye edildi.

Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş ilçede düzenlenen kültürel etkinliklerde dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ise katılımcılara teşekkür ederek derinlikli nitelikli kültürel etkinlikleri Kocaali de artırarak devam ettireceklerinin müjdesini verdi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın moderatörlüğünde Kocaali Bahçem Düğün Salonunda gerçekleşen programa, Sakarya il Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Kocaali İlçe Müftüsü Ahmet Halıcı, ilçe Nüfus Müdürü Yücel Tekcan, Ak Parti İlçe Başkanı Burak Ak, Kocaali Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Angın, Enver Çelik, mahalle muhtarları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda şiir sever katıldı.