Kaynarca SAMEK kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan eserler Kaynarca Belediyesi Konferans Salonu’nda açıldı. Açılışa, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Kursa katılım gösteren kursiyerlere katılım belgesi takdim edildi.

Her kesime hitap

Kursiyer Melike Yağız, “Hayatımızın her alanında yapmak ve başarmak istediğimiz şeyler olur. Bunlar emek, bilgi ve zaman ister. Bizim çabalarımız tek başına yeterli olmaz. Bizim bilgilerimizi ve emeklerimizi değerlendirme imkânı sunan SAMEK’ler sayesinde kendimizi geliştiriyoruz. Kursa katılan kişiler olarak gündelik stresten kurtulup keyifli vakit geçiriyoruz. SAMEK’in en güzel yanı her yaştan insana hitap ediyor olmasıdır. Hocalarımızın bizlere vermiş olduğu emekleri asla unutmayacağız. Sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Bir halk üniversitesi

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK yılsonu sergisi münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Kursiyerimiz Melike Hanım bizlere SAMEK’lerin ne olduğunu çok güzel bir şekilde ifade etti. SAMEK, belediyemizin en önemli projelerinden bir tanesidir. Halkımıza hizmet vermeye devam ediyor ve devam edecek. Biz her fırsatta SAMEK’i adeta bir halk üniversitesi gibi olduğunun altını çiziyoruz. Yeni dönemde Başkanımızın bizlere sunacağı desteklerde SAMEK kurslarımızı yaygınlaştırarak hizmetleri biraz daha yukarılara taşımak istiyoruz. Bize bu etkinlikte ev sahipliği yapan Kaynarca Belediyemize, Başkanımıza, Kaymakamımıza ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni mesleklere destek

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, “Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde uzun yıllardan beri faaliyet sürdüren Sanat, Meslek ve ben buna emeği de eklemek istiyorum. Sanat, meslek ve emeğin birleşmesiyle bu güzel eserler ortaya çıktı. İnşallah bundan sonra ki süreçte de sizlerin destekleri ve katılımlarıyla bu kursları daha ileriye götürüp hanım kardeşlerimizin yeni meslekler edinmesini ve kendilerini sanatsal anlamda geliştirmelerini Büyükşehir Belediyesine biz Kaynarca Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Her yol eğitim”

Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, “Bir milletin en büyük işi yetişmiş insan kaynağıdır. SAMEK ve Halk Eğitim Merkezleri’nde insanların kendilerini yetiştirmelerine olanak sunuluyor. Yaygın eğitim sistemi 7’den 70’e tüm herkese hitap ediyor. Bizim tüm sistemlerimiz sizler için hazır durumda. Eksik olan tek şey kursiyer. Bu kursiyerler olduktan sonra açamayacağımız hiçbir kurs yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımıza bu imkânı sağladığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.