Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri Selahattin Yusuf’un ‘Masumiyetin Son Günleri’ kitabının söyleşisi ve imza günü ile devam etti. Çok sayıda sanatseverin ilgi gösterdiği söyleşi, imza programı ile sona erdi.

Popüler edebiyat

Selahattin Yusuf, “Son zamanlarda Türkiye’de kültür sanat etkinliklerinin bir halde yola girmesi için ve kültürün, sanatın, düşüncenin, edebiyatın toplum içinde daha fazla dolaşıma girmesi için çok çeşitli tedbirler alınıyor. Bunlardan birisi de toplantılara popüler isimlerin getirilmesi. Ne olursa olsun toplum popüler olanı talep ediyor. Popüler olanlar dolaşıma girdiğinde düşünceyi ve edebiyatı dolaşıma sokması gereken mekanizmalar, yapması gereken faaliyeti yapmıyorlar. İyi edebiyat, iyi sanat, iyi kültür, iyi düşünce kitapları yine bu popüler dalganın altında kalıyor.”

“İyi edebiyat denizin altında kalmıyor”

Selahattin Yusuf, “İyi edebiyat tabii ki hep denizin görülmediği yerlerde kalmıyor. Çok iyi dalgıçlar zaman içinde denizin dibindeki o eserleri bulup yüzeye çıkartıyorlar ve şaşkınlığa uğratıyor okurları. Bu çoğunlukla böyle olmuştur. İlginç bir kaderi vardır kitapların. Fakat bunların tamamı bir ülkenin kültür hayatının olmazlığı ile alakalıdır. Bir yazarın hayatında hiç önemli şeyler değil bunlar” dedi.

“Samimiyetin olduğu yer iyi edebiyat”

Selahattin Yusuf, “Memleketimizin kültür sanat hayatı, edebiyat, düşünce ve sanat eserleri maalesef benim görebildiğim kadarıyla istediğimiz çapta memleketin hayatını etkilemiyor. İnsanlar edebiyatın birçok şeyi anlatacağına inanmıyor. Türkiye’nin gündeminin siyasetten oluştuğunu düşünüyorlar. Bunun hiç olmadığı sadece samimiyetin olduğu yer iyi edebiyat. Sadece iyi edebiyat yürürlükte olduğunda bir ülkenin her şeyi kendiliğinden değişir. Birçok siyasal, ekonomik, gündelik, davranışsal sorunun kendiliğinden temizlendiğini göreceğiz. Onun için bu kadar önemlidir bu iyi edebiyat” diye konuştu.