Çanakkale’den Cumhuriyete kadar işgalci güçlere karşı yaşadığı toprakları savunan ve bu güne kadar hiçbir yerde isimleri duyulmayan 85 vatan kahramanının anlatıldığı kitabın tanıtımı Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mimar Mehmet Coşkun Konferans Salonunda yapıldı.
 
Eğitimci Yazarlar kadrosuna dahil olan Öğretmen Ali Çetinkaya’nın Orhun Yayınevi’nden çıkan ilk kitabının tanıtımına kalabalık davetli topluluğu katıldı.
 
Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Topçu, Sakarya Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Çetin Elveren, dernek yöneticileri, yazarlar, eğitimciler, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşların katıldığı kitap tanıtımı ve söyleşi programında bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Ali Çetinkaya ilk eseri olan “Adı Duyulmamış Kahramanlar” kitabını neden yazdığını anlattı.


 
Amacının, canını Türk Milletine siper edip, vatan ve millet için gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda eden ve ömrünü bu uğurda harcayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman Türk evlatlarını tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın en önemli görev olduğunu belirten Eğitimci Yazar Ali Çetinkaya; “Çanakkale’de, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Balkanlarda, İstiklal Savaşında binlerce kahramanlarımız var. Yokluklarla dolu mücadelelerini zaferlerle kapatmışlardır. Bu kahramanların tanınmasını istedim. Bunu da bir boyun borcu gördüm. Bir yıllık çalışma süremde 70 başlıkta 85 kahramana ulaşabildim. Bu kahramanları, Türklerin yaşadığı coğrafyadan derledim. Mesela; Makedonya’dan Ohri’li Kemal var. Hemen hemen her bölgeden kahramanlarımız var. Ailemden de var, babamın babası var, Adapazarı Bakırlı’lı Mehmet Çavuş. Ferizli İlçesine bağlı (Abdülrezzak) Konuklar Köyünden Karatepeli Halil. Kadınlarımızın da bu kahramanlar arasında önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Gene Bakırlı’dan Gülsüm Gelin ki benim babaannemdir. Tarihimiz sayılamayacak kahramanlar ile dolu. Ben 85 kahramanla bir çalışma yaptım” dedi.

 
Konuşması sonrasında misafirlerden bazıları söz alarak, Ali Çetinkaya’ya kitapla ilgili sorular yönelttiler. Programın sonunda Eğitimci-Yazar Çetinkaya hazırlanan stantta davetlilere kitaplarını imzaladı.
 
Ali Çetinkaya Kimdir?
Eğitimci-Yazar Ali Çetinkaya, 1964 yılında Adapazarı’nın Bakırlı Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Bakırlı Köyü’nde tamamladı. Ortaokul ve Lise’nin bir bölümünü Arifiye Öğretmen Lisesi’nde okuyan Ali Çetinkaya; Lise öğrenimini Samsun Ladik Akpınar Erkek Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirmesinin ardından Kahramanmaraş ile Bartın illerinde öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. 1998 yılında Sakarya’nın Geyve ilçesine atanmasının ardından, 2006 yılında Eğitim Uzmanı oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Yazar Ali Çetinkaya, halen Geyve ilçesinde görevini sürdürmektedir.