Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Bayram Zilan’ın ‘Adresine Ulaşmayan Mektuplar’ kitabının söyleşisi ve imza günü ile başladı. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

“İlişkilerin en sağlıklı yöntemi: Mektup”

Bayram Zilan, “Teknolojinin geliştiği, insan ilişkilerinin imaja indirgendiği, anlık paylaşımların maksimum düzeyde olduğu ve herkesin sanal dünyada mutluluk paylaştığı bir dönemdeyiz. Oysa hayatta bu duyguların yanı sıra acı, keder ve üzüntü de var. Duygulardan ziyade şekilciliğin olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Böyle bir zamanda mektuplaşmak bence ilişkilerin en sağlıklı yöntemidir. Çünkü mektup yazmak başlı başına yürek isteyen bir şeydir. Kendisi ile yüzleşebilme iradesini gösteren insanlar mektup yazarlar. Yazmak fiili tamamen kendinizle yüzleşmek demektir. Mektup yazarak muhatabınızla kendi iç dünyanızı paylaşırsınız” dedi.

“Mektuplar adreslerine ulaşamıyor

Zilan, “Temiz beyaz bir sayfa ile eline bir kalem alıp karşı tarafa kendi iç dünyanızdaki duyguları yazmak samimiyetin doruk noktasıdır. Ne yazık ki biz bunların hepsini yitirdik. Bugün kelimeleri bile kısaltıp mesajlaşan bir çağdayız. Peki, mektuplar neden adresine ulaşamıyor? Çünkü dünyada halen devam etmekte olan zulüm var. Zulüm, sömürü düzeni ve katliamlar devam ediyorken mektuplar da adreslerine ulaşamıyor. Kitabın içinde Filistinli bir çocuğun dünyaya yazdığı bir mektup var. Bu çocuğun dramını kimse anlamıyor. Çığlığı maalesef bir karşılık bulmuyor. Bunu neticesinde de manevi anlamda mektupların adresine ulaşmadığını düşünüyorum” diye konuştu.