Orhangazi Kültür Merkezi’nin yenilenen sahnesinde birbirinden güzel eserleri seslendiren öğrenciler büyük alkış alırken; geceye, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcıları Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu, Şube Müdürü Osman Cansız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Yöneticisi Atalay Gürbüz, AK Parti Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Recep Borlukçu, Okul Aile Birliği Başkanı Ekrem Ürdüç, belediye meclis üyeleri, okul öğretmenleri, çok sayıda veli ve ilçelerden gelen misafir okulların öğrencileri katıldı.

Sanat dolu gece

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin başarılı performanslarıyla izleyenleri hayran bıraktığı gecenin sunuculuğunu Okul Müdür Yardımcısı Mehtap Tuna yaptı. Okul öğrencileri Ahmet Ensar Gül, Danyal Baydoğan, Doğukan Alkan, Engin Yağız Gökyalaz, Hasan Birinci, Semanur Başaran, Barış Kartal, Firdes Zambaoğlu, GözdenurTemocin, Hanife Aldın, Harun Yılgın, Melih Boz ve Zeynep Aleyna Atamer koroda ve seslendirmede yer aldı. Erdem Büyükkaya yönetiminde sahne alan öğrenciler seslendirdikleri türküler ve son olarak hem seslendirip hem çaldıkları kemençe ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Anadolu Türküleri ve finalde kemençe eşliğinde çaldıkları Karadeniz Türküsünü seslendiren öğrenciler, konser bitiminde ayakta alkışlandı.

OKM’de coşku yüksekti

Yozgat yöresi türküsü olan ‘Çamlığın bağında tüter bir tütün’ türküsünü okul öğrencisi GözdenurTemocin, Hatay türküsü olan ‘Şu karşı ki dağlarda kar var duman yok’ eserini Zeynep Aleyna Atamer icra ederken, Sivas türküsü ‘Dost dost diye nicesine sarıldım’ eserini ise Semanur Başaran icra etti. Konser sonunda sahne alan kemençe ikilisi Firdevs Zambaoğlu ve Metin Boz başarılı performanslarıyla izleyenleri coşturdu.

Başkan Işıksu’ya teşekkür

Konser sonunda Okul Öğretmeni Koro şefi Erdem Büyükkaya’ya nostaljik gramofon hediye edildi. Daha sonra sahneye davet edilen protokol öğrencilerle birlikte vatandaşı selamladı. Program sonunda Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya teşekkür eden Okul Müdür Yardımcısı Mehtap Tuna; “Okulların faaliyetleri gerçekleştirmesinde en zor olan yer sorunudur. Sayın Başkanımız Mutlu Işıksu’ya yer talebimizle ilgili görüştüğümüzde hemen ‘Evet’ cevabı aldık. Mutlu Başkanımıza okulumuz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum”dedi. Okul Aile Birliği Başkanı Ekrem Ürdüç ise çocukların geleceğe hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel ile gecede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültür sanata destek sürecek

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Mutlu Işıksu; “Adapazarı’mızın kültür sanat yaşamının çok daha ileri noktalara hep birlikte taşıyalım istiyoruz. Böylesi güzel bir akşamı tertip eden, emek veren herkesi tebrik ediyorum. Kültüre, sanata destek olmaya, öğrencilerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.