Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yeni dönem eğitimleri için kayıtlar başlıyor. Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Kaligrafi, Kat’ı, Çini, Sır Üstü Porselen Boyama, Sedefkârlık, Ahşap Oymacılık, Bilimsel Bitki Ressamlığı, Temel Sanat Eğitimi ve Çamur Şekillendirme gibi 14 farklı branşın yer aldığı merkezde kayıtlar 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 5 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek olan kayıtlara tüm sanatseverleri davet etti.

Kayıtlar 25 Eylül Pazartesi

Aktürk, “Merkezimiz açıldığı günden bu yana yaz ve güz döneminde Sakaryalıların yoğun ilgisine mazhar oldu. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezinde sanatı Sakaryalılara sevdirmek ve Sakaryalı sanatçılar yetiştirmek önceliğimiz oldu. Her yıl eklediğimiz yeni branşlarımız ve uzman eğitmen kadromuzla merkezimizin eğitimin kalitesini arttırıyoruz. Şimdi yeni dönem için kayıt almaya başlayacağız. Kayıtlarımız Sakarya Sanat Galerisi’nde şahsen yapılacak. Kayıt için nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır. 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan kurs kayıtlarımıza Sakarya’da sanata gönül vermiş herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

Usta sanatkârlar

İbrahim Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Hat, Tezhip, Cilt, Minyatür, Çamur Şekillendirme gibi farklı branşlarda eğitimler sunacağımız merkezimizde dersler her branşta alanında uzman sanatkârların katılımıyla gerçekleştirilecek. Geleneksel sanatlar alanında ileri düzey eğitim almak isteyenlerin adresi bu merkez yeni dönemde de sanat için hizmet sunacak. Ayrıca ustaların ve öğrencilerinin eserleri de bu merkezde kültür sanat dostlarının beğenisine sunulacak.”

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yer alacak dersler ve eğitimciler ise şu şekilde;

Hat – Mehmet Memiş, Orhan Altuğ, Elif İlter

Tezhip – Nilüfer Kurfeyz, Selim Sağlam, Arda Çakmak, Betül Esginus, Büşra Akan, Firdevs Cebeci

Minyatür – Taner Alakuş, Leyla Kara, Nazmi Kişioğlu

Ebru – Mahmut Peşteli, Şükran Aydın, Selat Metin, Arzu Atalay, Büşra Altmışdört

Cilt – Gürcan Mavili, Burak Kara

Kaligrafi – Emrah Yücel

Kat’ı – Dürdane Ünver, Alev Uzun

Çini – Sitare Turan, Fatma Şan, Emsele Bal

Sır Üstü Porselen Boyama – Arzu Kama

Sedefkârlık – Hüsamettin Yivlik

Ahşap Oymacılık – Hüsamettin Yivlik

Bilimsel Bitki Ressamlığı – Naile Akın Sevim

Temel Sanat Eğitimi – Savaş Çevik

Çamur Şekillendirme – M. Hüseyin Karaca