Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “15-18, 18 yaş ve üzeri olmak üzere iki grupta toplam 40 öğrencimiz ile ikinci dönem eğitimlerimizi başlattık. Tiyatro sanatına yönelik önemli bir farkındalık oluşturan Büyükşehir Tiyatro Okulu’nda geleceğin tiyatrocularının yetişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Dersler oldukça keyifli”

Tiyatro okulu öğrencilerinden Hatice Kübra Çetin ise, “Açıkçası küçüklüğümden bu yana tiyatroya ilgim vardı. Bu tarz bir tiyatro okulunun Sakarya’da bulunması beni çok mutlu etti. Konservatuar okumak bana epey zor geliyordu. Bu yüzden Büyükşehir Tiyatro Okulu benim için büyük bir tutku haline geldi. Burada hedeflediklerime ulaştım. Çok keyifli bir şekilde derslerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Pozitif etki”

18 yaş ve üzeri grupta yer alan öğrencilerden Sidâl Yaşar, “Üniversite hayatımda da tiyatro ile ilgiliydim. Tiyatro okulu bana sadece tiyatral açıdan değil, fiziksel, psikolojik, sosyal anlamda da faydalar sağlıyor. Derslerimiz tek boyutlu işlenmiyor. Her derse fiziksel egzersizlerle başlıyoruz. Sahne hareketleriyle devam ediyoruz. Derste öğrendiğim birçok fiziksel hareket yaşantımı pozitif anlamda etkiledi. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu okul bana tiyatroyla beraber kendi kültürümüzü başka kültürlere de anlatabileceğimizi öğretti” diye konuştu.