Yunus Emre Meydanında düzenlenen etkinliklere; Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Erenler Kaymakam Vekili Muhsin Çatmadım, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan program Türkiye Boks Şampiyonasında dereceye giren öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Daha sonra karate ve kick-boks gösterileri ile devam eden programda minik öğrencilerin çeşitli gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı. Program daha sonra Erenler Belediyesi Bilgi Evi ve Erenler HEM öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan türkü, ney, Semazen, halk oyunları, folklor gösterileri ile devam etti.

Kursiyerler belgelerini aldı
2015-2016 eğitim öğretim yılında Erenler Belediyesi Bilgi Evi ve Erenler HEM tarafından açılmış olan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Okuma Yazma Kursundan Eda Çakar ve Fatma Karadağ, Hasta Kabul İşlemleri kursundan Onur Yılmaz ve Gülşah Genç, İşaret Dili Kursundan Elif Kara, Çocuk Gelişimi Kursundan Kübra Özipek ve Aslıhan Bayrakal, Yabancılara Türkçe Kursundan Nazar Aqrawe, El Sanatları Kursundan Rukiye Yeşil ve Hatice Biçen, Giyim Kursundan Duygu Amasyalı ve Yasemin Önder, Katı Kursundan Sena Muti, YGS Kursundan Gözde Nur Denizli, Minyatür Kursundan Sümeyye Gölcük kurs bitirme belgelerini protokol üyelerinden aldı.

 
“Daima çocuklarımızın yanında olduk
Törende bir konuşma yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; “Eğitimin insanımız ve ülkemiz için ne kadar önemli bir değer olduğunu çok iyi bilen bizler bu anlamda daha bilinçli, milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin yetişmesi doğrultusunda hiçbir fedakârlıktan kaçmadık. Mirasçısı olduğumuz değerleri korumak, bu değerleri çağımızın bizlere sunduğu imkânlar ile daha da ileri taşımak adına milli ve manevi değerleri benimseyen, bu değerlere sahip çıkan dindar bir neslin yetişmesindeki sorumluluğumuzun bilinci içerisinde hareket etmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Erenler Belediyesi olarak geçmişinin, tarihinin, kültürünün farkında ve geleceği şekillendirecek güce sahip nesilleri toplumumuza kazandırmak için çocuklarımızın daima yanında olduk. Onların istek ve önerilerini göz ardı etmeden çıkılan bu yolda kararlı bir şekilde dev adımlar atarak ilerledik” dedi.

 
“Soyguncu dershanelerin yerine ücretsiz kurs hizmetleri verdik
 “Paralel yapı çetesinin finans kaynağı haline gelen dershaneleri kapatarak milletimizi sömürmesine son verdik” diyen Başkan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü; “Erenler Belediyesi Bilgi Evi olarak hemşerilerimizi bu paralel çetenin soyguncu dershanelerinden kurtardık. Yükseköğretime geçiş sınavı (YGS), Kamu Personeli seçme sınavı (KPSS), Lisans yerleştirme sınavı (LYS), Temel öğretimden orta öğretime geçiş sınavı (TEOG), 6 ve 7. sınıflara etüt dersleri, Güzel Sanatlar ve resim bölümlerine hazırlık kurslarının yanı sıra Açık İlköğretim Lise ve Açık öğretim Fakültesi Hazırlık Kursları, Yabancı Dil Hazırlık gibi kurslar ile tüm bu hizmetleri ücretsiz olarak hemşerilerimizin hizmetine sunduk.”

 
“Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldik”
Erenler Belediyesi Bilgi Evi olarak 2015 / 2016 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde açılan kurslara da değinen Başkan Öztürk; “219 Farklı Branşta 733 Kurs ve 15 bin 770 kursiyer ile Sakarya’nın değil Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Hayat boyu öğrenmeyi desteklemek adına bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz yılsonu etkinliklerimiz bunun en iyi göstergesidir. Erenlerimizin birçok bölgesinde vatandaşlarımıza birçok noktada hizmet etmekteyiz ve bu hizmetleri vermekten de büyük mutluluk duymaktayız” dedi.
 
Daha sonra protokol üyeleri tarafından sergi açılışı yapılarak, Erenler Belediyesi düğün salonunda ki sergi alanı gezildi. Katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.