Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Sakarya Sanat Galerisi’nde bir serginin daha açılışı gerçekleştirildi. Sanatçı Etem çalışkan’ın özgün eserlerinden oluşan ‘Kural İçinde Kuralsız’ Güzel Yazı Sergisi düzenlenen açılış töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gerçekleştirilen programa Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

15 Kasım Pazar’a kadar

Programın açılış konuşmasını yapan Etem Çalışkan, “Sakarya’da olmaktan büyük keyif aldık. 15 Kasım’a kadar da eserlerimiz Sakarya Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sanata verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sakarya’da çok güzel bir sanat galerisi var. Sanat üzerine güzel çalışmaların devam etmesini dilerim” diye konuştu.


Sanat faaliyetlerinin adresi

Programın devamında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Sakarya Sanat Galerisi her ay bir sergiye, nitelikli bir seçkiye, koleksiyona, çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Sakaryalı sanatseverler ile sanat faaliyetlerini buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu vesile ile sanatın usta ismi Etem Çalışkan’a sanata olan katkısından ve çalışmalarından ötürü şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, günün anısına Etem Çalışkan’a plaket takdim etti.