Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ve Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Yazıcı’nın da eşlik ettiği programda kadınların el emeği göz nuru çalışmalarının yer aldığı serginin açılış kurdelesini kesen Vali Nayir ile eşi Münevver Nayir, sergilenen eserlerin yer aldığı stantları tek tek gezerek kursiyerlerden ve usta öğreticilerden bilgiler aldı.

Yenikent HEM usta öğreticileri ve kursiyerlerince hazırlanan yöresel kıyafetlerin öğrenciler tarafından tanıtılmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, siyah zemin üzerine sim atılarak yapılan Stencil tekniği ile portre resmini çizdi.

Sergide emeği geçenleri tebrik edip, hem kursiyerleri hem de usta öğreticileri kutladığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, kadınların hünerlerini pekiştirerek bilgi ve becerilerini artırıp sanatsal faaliyetlere katılabildiği kursların önemine değinirken, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü de şimdiden kutladıklarını belirtti.

Kadınların el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı ‘Şifalı Dokunuşlarla Bezenmiş El Emekleri Ürünleri Sergisi’ 8 Mart’a kadar gezilebilecek.