Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Arif Bilgin, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Aydın, Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü Bilim Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın, Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. M.Yaşar Ertaş, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek, “Osmanlı’da Felsefe, Tasavvuf ve Bilim” ile “Osmanlı Üzerine Konuşmalar” adlı kitabı hediye ettiler.

TARİHİMİZİ BATILILAR YAZMIŞ
Osmanlı döneminin boş olmadığının gösterilmesi gerektiği belirten Prof.Dr. Fuat Aydın; “Tarihimiz hep Batı merkezli yazılmış. Ermeni meselesini biz yazmadık, hep başkaları yazdı. Bu günle geçmişimiz arasında irtibat kuramıyorsak eksikliğimiz var demektir. Osmanlı döneminin boş olmadığını görmemiz gerekiyor. Bu sebeple geçmiş tarihimizin tanıtımı için “Osmanlı Üzerine Konuşmalar” ve “Osmanlı’da Felsefe, Tasavvuf ve Bilim” adlı kitapları hazırlama ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

TARİHE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Osmanlı tarihinin yeni yeni araştırılmaya başladığını belirten Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Osmanlı toprağın altındaki hazine gibi. Abdülhamid Han dönemine baktığımızda çok yönlü, çok özellikli bir padişah olduğunu görüyoruz. Osmanlı Devleti’ni modernize edebilmek için birçok ıslahatlar yapmıştır. Görevde bulunduğu 30 sene içinde Osmanlı’yı dünyanın 7 devletinden biri haline getirerek büyük devletleri, Osmanlı’yı dikkate almadan karar veremeyecek bir hale getiren liderimizdir. Maalesef anlaşılamamıştır. Bu sebeple tarihimizi bilmek, sahip çıkmak ve gelecek nesle aktarmakta başta tarih hocalarımız olmak üzere bizlere de büyük görevler düşüyor ”dedi.