Törene Sapanca Belediyesi İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca Belediyesi Kültür Müdürü Şafak Başoğlu, Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Karaağaç, Fotoğraf Sanatçısı Cihat Çavdar ve çok sayıda davetli katıldı. Törende 3 kişiye başarı ödülü, 7 kişiye özel ödül, 36 kişiye de sergileme ödülü ve teşekkür belgesi verildi.

Sapanca Belediyesi ve ilçenin ileri gelen şahıs ve firmalarının sponsorluğunda yapılan fotoğraf yarışmasında; Sapanca Belediyesi Özel Ödülünü Oğuzhan Bakırcı, Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz’dan, Birinci olan Cengizhan Türkoğlu ödülünü Prof. Dr. Mehmet Özen’den, ikinci olan Selçuk Gülen ödülünü SİYO İnşaat temsilcisinden, üçüncü olan Bahattin Arıcı ödülünü Bahattin Şıkkibar’ dan, SAGÜSAD Özel Ödülünü Hasan İçel Cihat Çavdar’dan, SAFOD Özel Ödülünü Orhan Aslan Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Karaağaç’tan, SAYDER Özel Ödülünü Hafize Zorlu Öğr. Gör. Servet Sezgin’den, Şahrazad Restaurant Özel Ödüllerini Ayşe Dalgalı, Şevket Şentürk ve Hasan İçel ödüllerini Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdinç Cesur’dan, Yelken Restaurant Özel Ödülünü Kadriye Pekçetin Muharrem Tımışkı’dan aldılar.


Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca MYO olarak bu tip etkinlik ve sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinerek, 23 Nisan’da Adapazarı Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen, ulusal ve yerel basında yankı bulan “Ağaçlar Kitap Açacak” isimli sosyal sorumluluk projesinde olduğu gibi birçok projenin mimarları olduklarına vurgu yaptı. Fotoğraf yarışmasını gerçekleştiren Halkla İlişkiler Program öğrencileri Sena Erman, Aslı Şengül, Gülşah Silo, Şeyda Nur Somuncu ve hocalarına teşekkür belgelerini takdim etti.


Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğr. Gör. Servet Sezgin de, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 30 etkinlik ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilerin sınıf ortamında almış olduğu teorik derslerin yanında öğrendiklerini hayata geçirecek projelerini uygulamalı yaparak sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel konulara yönelik fayda projelerin ileride onlara katkısının çok büyük olacağını dile getirdi. Sezgin, projelerine daima destek veren Sapanca Belediyesi’ne, Sapanca MYO yönetimi ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.  
Sergi töreni sonunda fotoğraf sahiplerine ve öğrencilere moral kazandırmak amacıyla final haftası öncesi “Sapanca Fest - Bahar Şenliği” gerçekleştirildi.