Yazar ve şairlerden oluşan gurup Çumra'nın mesire yerlerinden olan Sırçalı'da toplanarak yaşadıkları kent için ne yapabilecekleri konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Abdullah Sucu'nun gayretleriyle bir araya gelen grup önce bir çatı altında toplanma ve seslerini hep birlikte daha gür duyurma kararı aldı. Belediye Başkanı Recep Candan'ı ziyaret ederek ondan da destek isteme kararı çıkan toplantının sonunda katılımcılar içerisinde bulunan şairler şiirler okuyarak güne ayrı bir lezzet kattı.

Ulupınarlı tarafından Belediye Başkanından alınan randevu sonrası Abdullah Sucu, Sedat Ulupınarlı, Mehmet Seviş, Ahmet Yıldız, Ahmet Yavuz, Ahmet Gök, Selahattin Güzel, Uğur Köfe, Recep Öğütçü, Anuş Gökce ve Sadık Gökce'den oluşan heyet tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Toplantıya Çumra Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz de katıldı. Samimi bir ortamda geçen toplantıda Çumra için yapılabilecek kültür sanat faaliyetleri görüşüldü, bu konudaki teklifler sunuldu. Çumra için yapılabilecek faaliyetler üzerinde bir fikir birliği oluştu. Bundan sonra grubun periyodik olarak toplanmasına ve Çumra için projeler üretilmesine karar verildi.