Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri, ‘Camdan Kale’ sergisinin açılış töreni ile devam etti. Sakarya Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen programa Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Sanatçı Yasemin Aslan Bakiri ve çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

20 Aralık’a kadar

Programın açılış konuşmasını yapan Sanatçı Yasemin Aslan Bakiri, “Sakarya tarihine baktığımızda çok özel bir yeri olan bir şehir görüyoruz. Eserlerimin camdan ve sade olmasını Sakarya’nın tarihi dokusu ile bağdaştırdım. Tüm eserlerim tamamen el sanatıdır. 20 Aralık Pazar gününe kadar eserlerimiz Sakarya Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sanata verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür

Programın devamında söz alan Vali Hüseyin Avni Coş, “Sanatçı Yasemin Aslan Bakiri’nin eserlerinin şehrimizde sergilenmesi bizi memnun etti. Sanatçılarımızı desteklersek, mevcut sanatçılarımızın yeni eserler inşa etmesine de imkan vermiş oluruz. Sakarya’nın kültür sanat başkenti olması yolunda Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi çalışmaları var. Kültür ve sanat çalışmalarına destek verdiği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konuşmalarını ardından Vali Hüseyin Avni Coş, günün anısına Sanatçı Yasemin Aslan Bakiri’ye çiçek takdim etti.