Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen evde hayat var isimli hikâye yarışmasına başvurular sona erdi. Yaklaşık 600 başvurunun olduğu ve ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 kategoriden oluşan yarışmada her kategorideki en iyi 3 hikâyeye toplamda 9 ödül verilecek. Birincilere tablet bilgisayar, ikincilere robotik kodlama seti, üçüncülere ise kitap setinin hediye edileceği yarışmada, başarılı hikâyelerin de yer alacağı bir kitap derlenerek Büyükşehir Belediyesi tarafından basılarak ölümsüzleştirilecek. Yarışmanın sonuçları ise 11 Mayıs Pazartesi günü www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek.

Sonuçları Başkan Yüce’nin açıklaması bekleniyor

6 Mayıs itibariyle seçici kurul ile paylaşılan hikâyelerin değerlendirilerek 11 Mayıs günü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından açıklanması bekleniyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi evde hayat var hikâye yarışmasının seçici kurulu ise; Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Furkan Beşel, Sakarya İl Turizm Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı İrfan Kardeş, Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürü Yasin Çetin, Edebiyat öğretmeni Şair Ercan Yılmaz’dan oluşuyor.

20 bin aileye kitap ulaştırıldı

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'evde kal' çağrılarından sonra bu çağrıya en hızlı desteklerden büyük bir bölümü Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ile geldi. Bununla birlikte kültürel alanda hayata geçirilen projelerle evde kalmanın daha cazip hale gelmesi sağlanmış oldu. Öncelikle kültür faaliyetlerini dijital ortama aktardık ve ardından evinde kalıp belediyeyi arayarak kitap talep eden yaklaşık 20 bin vatandaşın kapısına kitap ve belediyenin hediyelerinden oluşan çantaları ulaştırdık. Ardından evde hayat var hikâye yarışması düzenledik. 16 Nisan’da başlatılan evde hayat var hikâye yarışmasına son başvuru tarihi 6 Mayıs olarak ilan edilmişti. Başvuruların sona erdiği yarışmaya ise ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 kategoriden 600 civarı başvuru yapıldı” ifadelerine yer verildi.