Hat, Tezhip, Ebru ve Minyatür gibi geleneksel sanat eğitimlerinin verileceği merkeze kayıtların başladığını belirten Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 17 Ekim Cumartesi gününe kadar Sakarya Sanat Galerisi’nde devam edecek kayıtlara tüm sanatseverleri davet etti.a

Kayıtlar Galeri’de

Yeni merkezle ilgili de bilgiler veren Aktürk, “Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezimiz; disiplinli ve akademik bir müfredatla, geleneksel sanatlar alanında uzmanlaşmak isteyenlerin ihtisas yapabilmelerine imkân tanımak adına kapılarını aralıyor. Merkezimiz geleneksel sanatlarda ileri düzey gruplar oluşturup, gerçek anlamda sanatçı yetiştirmeyi hedefliyor. Kayıtlar ise Sakarya Sanat Galerisi’nde şahsen alınıyor” şeklinde konuştu.

“Alanında uzman isimler”

İbrahim Aktürk açıklamalarının devamında ise, “Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür gibi farklı branşlarda eğitimler vereceğimiz merkezimizde; Mehmet Memiş, Dürdane Ünver, Nilüfer Kurfeyz, Selim Sağlam, Mahmut Peşteli, Sacit Açıkgözoğlu gibi alanında uzman sanatkârların katılımıyla çalışmalar gerçekleştirilecek. Eğitimlerimiz aylık sanat söyleşileri ile de renklilik kazanacak. Geleneksel sanatlar alanında ileri düzey eğitim almak ve nitelikli eserleri üretmek isteyen sanat meraklılarına hizmet sunacağız.”


“Teorik ve pratik eğitimler”

“Dersler pratik ve teorik olarak birbirini destekleyecek. Sakarya Sanat Galerisi’nde yer alacak olan merkez; sanatsal kurgusu bakımından müze ve atölye birlikteliğini oluşturuyor. Ustaların ve öğrencilerin eserlerinin karşılıklı olarak sergileneceği merkez, katılımcılara ilham verici bir atmosfer sunacak. Pratik eğitimlerin yanında Sanat Felsefesi, Tasarım Yöntemleri ve İslam Sanatları Kültürü gibi teorik derslerle de sanatçı adaylarının sanat kültürü kazanmalarına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.