Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı şehrin kültür hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Sakarya’nın yetiştirdiği önemli değerlerden Faik Baysal’ın ‘Drina’da Son Gün’ isimli kitabını yayına hazırlayarak özel baskı yaptıklarını belirten Daire Başkanı İbrahim Aktürk, kitabın Faik Baysal Kütüphanesi’ne gelen ziyaretçilere hediye edileceği bilgisini verdi.

Hayat dramlarını işledi

Faik Baysal’ın Türk Edebiyatı için önemli bir isim olduğunu vurgulayan Aktürk, “1922 yılında şehrimizde dünyaya gelen Baysal, gazete ve dergilerde çalışmış, Meydan Larousse çalışmalarına katılmış önemli bir isim. Baysal’ın ilk romanı Sarduvan 1944 yılında yayınlandı. Bu eserle Orhan Kemal Roman Armağanı’nı, Sancı Meydanı isimli öyküsü ile ise Sait Faik Hikaye Armağanı’nı kazandı. Eserlerinde ele aldığı konularda genellikle dedesinin yanında çocukluğunu geçirdiği Adapazarı, çevre köyleri ve kasabaları ile İstanbul’un kenar mahallelerini anlatan Baysal, sefalet ve serseriliklere kaymış insanların hayat dramlarını işledi. Özel baskısını yaptığımız Drina’da Son Gün isimli romanında ise 2. Dünya Savaşı yıllarında Yugoslavya Türklerinin yaşadıkları sıkıntıları ele almıştır” diye konuştu.

Faik Baysal Kütüphanesi

Şehrin kültür sanat hayatına Faik Baysal Kütüphanesi’ni de kazandırdıklarını aktaran Aktürk açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Kütüphanemizin ismini vatandaşlarımız belirledi. 20 bini aşkın kitabı ve içerisinde düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapan bir konumda. Faik Baysal’ın Drina’da Son Gün isimli romanına yaptığımız bu özel baskıyı yine kendisinin adını taşıyan kütüphaneyi ziyaret eden kitapseverlere hediye ederek usta edebiyatçının daha çok tanınmasını arzu ettik. Tüm hemşehrilerimizi kütüphanemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.