Yılda iki kez, güz ve bahar dönemi olarak gerçekleştirilen Akademi için kayıt işlemlerinin kurumsal internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapılabileceğini aktaran Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bu dönem bir yeniliğe daha imza attıklarını ve Akademi’ye yazılı mülakat ile alımların gerçekleştirileceğini ifade etti.

Mülakat internet sayfasında

Mülakat süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aktürk, “Kurumsal internet adresimiz üzerinden Büyükşehir Akademi’ye katılmak isteyen arkadaşlarımıza: ‘Seminere katılma amacınız’ nedir diye soruyoruz. Burada Akademi’ye katılımla amaçladıklarını ölçme ve var olabilecek talepleri de değerlendirebilme arzusu taşıdığımızı ifade etmeliyim. Öğrencilerimizin bize gönderdikleri bu notlar katılmak istedikleri akademi kursu hocası tarafından değerlendirilecek. Daha sonra 8 haftalık güz dönemi eğitimlerimize katılmaya hak kazanan arkadaşlarımızı 31 Ekim Cumartesi günü, resmi internet adresimizden ilan edeceğiz” diye konuştu.

8 başlıkta zengin ders içeriği

Büyükşehir Akademi Güz Dönemi ile ilgili de bilgiler veren İbrahim Aktürk, şunları söyledi; “Güz döneminde 8 başlıkta zengin ders içerikleriyle akademi öğrencilerimizin hizmetinde olacağız. Yazarlık Atölyesi’nde Ali Ural, Yahudilik ve İsrail Tarihi’nde Eldar Hasanoğlu, İslam Düşüncesinde “Adalet” Nazariyesi’nde Harun Kuşlu, Mûsikî ve Medeniyet Okumaları’nda Yalçın Çetinkaya, Mesnevi Okumaları’nda Sezai Küçük, Kavramlar, Mânâlar, Tarihler’de Ahmet Çiğdem, Bir Devrin Sultanları’nda Haşim Şahin ve Modern Şiir Deneyleri’nde Zeynep Arkan bizlerle olacak.”

İlk ders 2 Kasım Pazartesi

“Büyükşehir Akademi’de Güz Dönemi eğitimlerimiz 2 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 26 Aralık Cumartesi günü de sona erecek. 8 haftalık eğitimlerle entelektüel birikime katkı sunacağına inandığımız zengin bir program gerçekleştireceğiz. Ülkemizin tanınmış entelektüelleri yeniden bizlerle bir arada olacak. Tüm hemşerilerimizi Büyükşehir Akademi’ye bekliyoruz.”