Bulgaristan Strumyani Belde Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen “Maleshova Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali”ne katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; coşku ve hediyelerle karşılandı.

Bulgaristan Strumyani Beldesi Belediyesi tarafından 18 - 21 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleşecek olan “Maleshova 9. Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali”ne 30 kişilik bir ekiple katılarak, Türkiye’yi temsil eden Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; kentte coşku ile karşılandı. Festivale Türkiye’yi temsilen katılan Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu; festivalin yapılacağı alan olan Strumyani Kültür Merkezi’nde kapıda, yöresel ekmek, çiçek ve hediyelerle karşılandı.

Büyük onur

Festival ve AFA Kültür Merkezi Sorumlusu Volkan Nurcalı ve beraberindeki 29 kişilik ekibin onuruna kokteyl veren Strumyani Belde Belediye Başkanı Emil İliev ve yardımcıları ile Festival Komitesi Başkanı Sevejeha Hanım ve Festival Komitesi Başkan Yardımcısı (Türkiye Ekibi sorumlusu) İklibar (Bahar) Emin ve festival yöneticileri; Türkiye’nin Bulgaristan’a ve Maleshova Uluslararası Şarkı ve Dans Festivali’ne katılmalarından dolayı onur duyduklarını belirtti.

İki ülke birlikteliği

Strumyani Belde Belediye Başkanı Emil İliev; katılımlarından dolayı ekip adına Bulgaristan’ın yöresel meşhur içeceğini hediye ederken, Festival ve AFA Kültür Merkezi Sorumlusu Volkan Nurcalı da Başkan’a Sakarya’nın yöresel tatlarından oluşan bir paket hediye etti. İki ülke arasında iyi dileklerin yaşandığı kokteylde, her iki ülkenin milli ve yöresel oyunları oynanırken; Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu da kısa bir gösteri sundu.