Liseli gençlerin yaz tatillerini daha verimli hale getirmek hedefiyle düzenlenen eğitim çalışmasında 3. hafta eğitimleri de geride kaldı. Birçok disipline yayılan eğitim faaliyetlerine katılan öğrenciler yeni ve faydalı bilgiler edinmenin ayrıcalığını yaşadılar.

Atölye Eğitimleri
Edebiyat grubu öğrencileri programın 2. haftasında Burgazada’da Sait Faik müzesini gezdiler ve Yazar Nihan Kaya ile Sait Faik’in hikâyeciliğine dair konuştular. Öğrenciler programın 3. haftasını ise Şair Zeynep Arkan’ın İkinci Yeni Şiir konulu dersiyle geçirdiler. Genç Gezgin Grubu öğrencileri 2. haftalarında Taraklı-Karagöl; 3. haftalarında ise Maden Deresi gezileriyle programlarını sürdürdüler.  

Kuruluş Şehrini Gezdiler
Genç Tarih Atölyesi öğrencileri Osmanlı’nın kuruluşunda önemli bir yere sahip olan Bilecik-Söğüt gezisiyle çalışmalarına devam ettiler. Doç. Dr. Haşim Şahin öğrencilere Osmanlı’nın kuruluşunda Bilecik ve Söğüt’ün rolüne dair bilgiler verdi. Öğrenciler Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih türbelerini de ziyaret etme fırsatı buldular. Kritik ve Analitik Düşünce Atölyesi, Gençlik ve Gelecek Atölyesi, Geleneksel Sanatlar Atölyesi öğrencileri de programlarında 3. haftalarını geride bıraktılar.