Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Bekir Develi’nin kendine has mizahi üslubuyla başarılı tv programlarına imza attığını belirterek “Küfürsüz-argosuz programları ile her yaştan ve kültürden insanı güldürebilen, eğiten öğreten ve bazen gözümüzden kaçırdığımız gerçekleri bizlere hatırlatan Bekir Develi’ye katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın başlamasının ardından sahne alan Bekir Develi, soğuk havaya rağmen salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilere iki saat boyunca eğlenceli anlar yaşattı. Doğup büyüdüğü köyünden yurtdışında yaptığı programlara kadar başından geçen olayları esprili bir şekilde aktaran başarılı sanatçı, seyircilerden tam not aldı. Programın ikinci bölümünde kendi hayat hikayesinden yola çıkarak gençlere hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye eden Bekir Develi, “Bir gün hayalinizin peşinden gitmeye karar verdiğinizde, karşınıza ilk çıkacak insanlar hayallerinden vazgeçenler olacak” dedi.

Söyleşinin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Bekir Develi’ye Sakarya Gençlik Merkezi üyeleri tarafından yapılmış filografi eseri takdim etti. Programın ardından Adapazarı Gençlik Merkezine gelen başarılı sanatçı, gençlerle hasbihal etti. Çay eşliğinde yapılan sohbet sonrası çekilen hatıra fotoğrafları ile etkinlik sona erdi.