Sakaryalı Avukat Nurhan Salkım Baylav; 20 yağlı boya ve 1 mozaikten oluşan "Osmanlı" adını verdiği ikinci kişisel resim sergisini; 1 Aralık Cumartesi günü Arya Otel'de açıyor.

Birçok karma sergiye katılan Avukat Nurhan Salkım Baylav; beş yıllık çalışması olan 20 yağlı boya ve 1 mozaik'ten oluşan eserlerinin yer alacağı "Osmanlı" adını verdiği ikinci kişisel resim sergisini açıyor. 1949 yılında Adapazarı'nda doğan Baylav, ilk, orta ve lise tahsilini Adapazarı'nda tamamlayarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Önce Sakarya Barosuna kayıtlı olarak Adapazarı'nda daha sonra İstanbul Barosuna kayıtlı olarak 30 yılı aşkın süre İstanbul'da avukatlık yapan Baylav, 2002 yılında İstanbul'da Ressam Selçuk Fergökçe ile resim çalışmalarına başladı. 2004 yılında SAGÜSAD üyesi olarak ressam Erdal Er ile çalışmalarını sürdüren Baylav, 2005 yılında ilk kişisel sergisi Adapazarı'nda açtı.

 

Osmanlı ve ressamlık

Osmanlı ve ressamlık hakkında bilgi veren Baylav; "600 yıl hüküm sürmüş bu muhteşem İmparatorluk, yaşadığı sürece batı dünyası için hem korku, kem merak, hem de hayranlık konusu olmuştur. Batıda Bosna Hersek, Macaristan; Güneyde ve Doğuda Yemen, Mısır, Cezayir, Fas ve Tunus'a kadara uzanan bu büyük ülke, hem Müslüman olması hem de debdebeli yaşantısı ile batılı ressamların da iştihanı kabartmıştır. Bu gizemli Dünyayı hem tanımak hem de Dünya'ya tanıtmak için gördüklerimi, yaşadıklarını biraz da hayal ettiklerini tuvallere dökmüşlerdir. Özellikle İngiliz ressamların bu eserlerinin çok küçük bir kısmını kopyalayarak, bir açıdan 1800'lü yıllarda yabancı ressamların; iyi ve kötü tarafları ile mirasçısı olduğumuz bu büyük İmparatorluğu karşı duydukları hayranlığı izleyiciler ila paylaşmak istedim" diyerek duygularını dile getirdi.