Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Kenan Sofuoğlu ile kültür sanat alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Atabek ve Sofuoğlu, Ofis Sanat Merkezi’nde ‘Sıfır Atık’ ilkesiyle üretilen el emeği eserlerin yanı sıra 3 bin yıllık geçmişe sahip olan ve dokumaları hızla devam eden Yağcıbedir halılarını hazırlanışına dair bilgiler aldı. Başkan Yüce, ‘Sıfır Atık’ ile kağıtları geri dönüşüme tabii tuttuklarını dile getirerek, Yağcıbedir halı dokumacılığı ile de kültürel mirasa sahip çıktıklarını bildirdi. AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın da ziyaretlere eşlik etti.

"‘Sıfır Atık’ anlayışı ile hareket ediyoruz"
Çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Başkan Ekrem Yüce,
“Kâğıtların geri dönüşümü ile doğamızı ve çevremizi koruyor, ‘Sıfır Atık’ projesi için Sakarya’da öncü bir çalışma yürütüyoruz. Kâğıdın doğal kaynağı ormanlar, bu ürünün hammaddesi de ağaçlardır. Ne kadar fazla kağıdı geri dönüşüme tabi tutup yeniden kullanıma sunarsak o kadar ağacımızı da korumuş oluruz. Aynı zamanda kadın istihdamına da gerek el sanatları gerekse halı dokumacılığında yer veriyoruz. İnşallah çevre hassasiyetiyle çalışmaya devam edecek, geri dönüşüm ile ekonomiye katkılar sunacağız” diye konuştu.

Başkan Yüce, 3 bin yıllık geçmişe sahip Yağcıbedir dokuma halılarının da Sakarya’da üretiminin titizlikle yapıldığını dile getirdi.

Atıklar sanata dönüşüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye’de ‘Sıfır Atık’ çalışmalarına büyük önem verildiğinin altını çizen Milletvekili Atabek, Sakarya’da da Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde güzel çalışmaların yapıldığına dikkat çekti. Atabek,
“Ofis Sanat Merkezi’nde yapılan çalışmaları biliyordum ama görünce bir kez daha şaşırdım. ‘Sıfır Atık’ anlayışı ile hem dayanıklı hem kullanışlı hem de estetik ürünlerin nasıl elde edildiğini görmüş olduk. Emeği geçen tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Birçok aksesuar yapmışlar. Gazete kâğıdını hasır gibi örerek çok çeşitli ürünler elde edilmiş. Hammaddeler sadece atıklardan oluşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’yi de kutluyorum" dedi.

Kadın istihdamı sağlanıyor
Kadınların kendi yeteneklerini keşfetmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlamasının da önemine değinen Milletvekili Atabek,
“Şehir dışından bu el sanatını öğrenmek için gelen bir hanımefendi de buradaydı. Kadın istihdamını destekleyen bir proje ve çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Sıfır Atık’ projesi gibi önemli bir çalışmayı başlatan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’dan ilham alarak Sakarya’da da atıkların dönüşümü noktasında güzel projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Milletvekili Atabek, OSM’de üretilen ürünlerden birini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a takdim ettiğini ve çok beğendiğini ifade etti.