Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası lobisinde sergilenen Ali Ulvi Koca’nın kişisel resim sergisinde yer alan Atatürk portreleri büyük ilgi gördü.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borozancıoğlu’nun açılışını yaptığı resim sergisine çok sayıda sanatsever ve emekli resim öğretmeni Ali Ulvi Koca’nın yakınları katıldı. Açılışta konuşan Meclis Başkanı Borozancıoğlu, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya’da kültüre, sanata katkıda bulunmak adına çalışmalar yapıyoruz.  Değerlerimizi gündeme taşımakta,  onların kişiliklerini yansıtan eserleri kamuoyuyla paylaşmalarına yardımcı olmakta bir nebze katkımız olduğunda mutlu oluyoruz” dedi.

Ressam Ali Ulvi Koca kendine özgü tarzı ile sanatta güzel bir yerde olmayı hak ettiğini belirten Boronazcıoğlu, “Tam da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na uygun konseptteki Atatürk portreleri çok emek verildiğini gösteriyor. Sakarya’da doğan, Merkez Çubuklu Köyü'nde resim çalışmalarına devam eden Koca’yı huzurlarınızda bir kez daha kutluyor, salonlarımızda eserlerine yer vermekten gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Sergi 10 gün açık kalacak.



Ali Ulvi Koca kimdir?
1951 yılında Sakarya'da doğdu. 1968 yılında Arifiye İlköğretim Okulu, 1972 yılında da Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Turan Erol Atelyesi'nden mezun oldu. Uzun yıllar çeşitli liselerde resim öğretmenliği yaptı. 1980-1983 yılları arasında Fransa Aixan Provence'da resim çalışmaları yaptı. 2001 yılında emekli oldu. Halen Merkez Çubuklu Köyü'nde resim çalışmalarına devam ediyor. Kişisel resim sergilerinin yanı sıra, XXXIV Devlet Resim Heykel Sergisi'nde başarı ve karma sergileri bulunmakta. Son yıllarda ise özellikle Mustafa Kemal Atatürk çalışmaları ile dikkat çekmekte.