Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen törene; Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Aktemur, Okul Müdürleri, Çeşitli Kurum ve kuruluşların yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Halk Eğitim Merkezi öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Aziz Şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar yaptı.

Uygar konuşmasında; “Değişen zaman ve ihtiyaçlar çerçevesinde Halk Eğitimi Merkezleri de kabuk değiştirmektedir. Arifiye Halk Eğitimi Merkezi de sadece dikiş-nakış ve el sanatları yapılan bir yaygın eğitim kurumu değildir. Örgün eğitimin yanında, sayıca örgün eğitimin kat be kat üstünde kişiye özel eğitim ve uygulama sağlayan, bireyleri mesleki, sosyal ve kültürel olarak geliştiren, ömür boyu süren kesintisiz öğrenim merkezlerindendir.
Açık öğretim kayıt, kitap dağıtımı ve ders destek kurslarının yanında, okuma-yazma bilmeyen bireylere eğitim başta olmak üzere, hayata hazırlayıcı, kolaylaştırıcı, uzmanlaştırıcı veya nitelikli işgücüne yönelik eğitim, uygulama, Atölye çalışmaları da merkezimizde yapılmaktadır.
40 bini aşkın nüfusu bulunan Arifiye ilçemizde 2019 Eğitim-Öğretim döneminde Haziran ayı itibariyle 348 kurs ve 5 bin 670 öğrenci, kurumumuzda yüzlerce çeşit kursta eğitim görmektedir. Önümüzdeki 4 aylık zaman diliminde yapılacak olan yaz kurslarını da kattığımızda yaygın-yetişkin eğitiminin ilçemizde azımsanmayacak kursiyere sahip olduğu görülecektir” dedi.

Ardından söz alan Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da, “Belediye olarak Arifiye’mizin en büyük eksikliklerinden biri olarak gördüğümüz, kadınlarımızı ve genç kızlarımızı ekonomik ve sosyal hayata kazandırmak için hayata geçirdiğimiz proje, kültür merkezimiz. Sonrasında vakit kaybetmeden, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları ile Halk Eğitim Merkezi Kurslarımızı hayat geçirmek suretiyle siz değerli Arifiyelilerin hizmetine sunduk. Bu günleri görmek, siz değerli kursiyerlerimizin birbirinden değerli, el emeği göz nuru eserlerini incelemek, inanın bizim için çok büyük mutluluk” diye konuştu.

Konuşma sonrasında yapılan ödül töreninde; Halk Eğitim Merkezi Okuma Yazma kursunu başarı ile bitiren kursiyer Ayşe Doğan’a belgesini ve hediyesini Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu takdim etti. Okçuluk kursiyeri ve Salon Okçuluk Turnuvası Sakarya birincisi Tarık Yılmaz, ödülünü ve hediyesini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman’ın elinden aldı. El Sanatları ve birçok kursu başarıyla bitiren, 9 yılı Arifiye HEM’de olmak üzere 15 yıldır Halk Eğitim öğrencisi olan Zeliha Çakmak, ödülünü ve belgesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç’ın elinden aldı. 2018 Türkiye Şampiyonasında birinci olan Wushu kursiyeri Ömer Demir ödülünü ve belgesini İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Aktemur’un elinden aldı.

Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından, Halk Eğitim Merkezi sergisinde sergilenen birbirinden değerli eserler, sergiyi gezen konukların büyük beğenisini kazandı.