Roma Düşüncesi

Akademik Kültürel Çalışmalar programı çerçevesinde gerçekleştirilen “Roma Düşüncesi” dersinde, Sokrates öncesi filozoflardan Roma Dönemi’ne kadar tüm pratik düşünce sistemleri ele alındı.

Doç. Dr. Eyüp Çoraklı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen derste antik ve skolastik dönemdeki seyyahlar üzerinde durulurken Sokrates ve sonrası dönemde ise filozofların insan merkezli olan düşünce sistemleri tartışıldı.

Büyük İskender ve Kültürel Kaynaşma

Ders kapsamında ayrıca, birçok coğrafyaya hakim olan Makedonya Kralı Büyük İskender’in, yeryüzünde kültürel kaynaşmaya nasıl sebep olduğu katılımcılara aktarıldı.

Ebru Sanatı

Gelenekli Türk sanatlarının en çok ilgi gören dalı Ebru Sanatının tarihçesinin konuşulduğu derste, temel uygulama malzemelerinin tanıtımının ardından başlangıç seviyesinde Ebru yapımına geçildi. Her hafta farklı bir Ebru tekniğinin uygulanacağı derste katılımcılar, uygulamaya hafif Ebru tekniği ile başladı. Devam eden haftalarda Battal Ebru, Şal Ebru, Taraklı Ebru, Hatip Ebru teknikleri gösterileceği ve son hafta ise çiçekli Ebru çeşitleriyle dersin tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.