Bine yakın başvuru alındı
Yıl içerisinde gerçekleştirdiği kültür sanat çalışmalarıyla yoğun ilgi gören ve şehrin kültür sanat gündemini belirleyen Akademi, 6 hafta süren programların yanı sıra birçok uluslararası konferansa da ev sahipliği yaptı.

Sanattan Felsefeye, Edebiyattan Sosyolojiye, Müzikten Tarihe kadar birçok alanda akademik çalışmalara imza atan, uluslararası konferanslara ev sahipliği yapan Serdivan Fikir Sanat Akademisi, bahar döneminde de zengin ders içeriği ve eğitimci kadrosunu katılımcılarla buluşturdu.

En iyiler bu dönem de yine Serdivan’da
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde 6 hafta boyunca devam eden programların başlıkları ve hocaları ise şu şekilde;
Kültürel Çalışmalar Programı: Tahsin Görgün, Fatih Şeker, Süleyman Seyfi Öğün, Ömür Ceylan, Nejdet Ertuğ ve Mehmet Murat Şahin
Sinema Sanatları Programı: Ali Gemuhluoğlu ve Aybars Bora Kahyaoğlu
Edebi Çalışmalar: Ömür Ceylan ve Ercan Yılmaz
Yaratıcı Tasarım: Emel Yurtkulu Yılmaz ve Murat Ertürk
Geleneksel Sanatlar: Songül Ergün ve Orhan Altuğ
Geçtiğimiz Güz dönemi faaliyete geçen Müzik Akademisi Programında ise Türk Müziği’nin usta isimleri Mustafa Doğan Dikmen, Ferdi Koç, Hacı Bekir Kurşunet ve Abdullah Uysal öğrencileriyle buluştu.
Ayrıca bağımsız programlar kategorisinde Portre Fotoğrafı’nda Nevzat Yıldırım, Tasavvuf Okumaları’nda ise Ali Vasfi Kurt bu dönem Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nin kadrosunda yer aldı.
Ücretsiz 19 farklı programla kapılarını öğrencilerine açan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde 6 haftalık eğitimin sonunda bahar dönemi, Kültürel Çalışmalar Programı öğrencilerinin sosyal bilimler alanında yaptıkları sunumlar ile sona erdi.