Prof. Dr. Berktay, “Bilim, Siyaset ve Üniversiteler” temalı söyleşi kapsamında, Akademi meydanındaki katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Dünyaca ünlü filozoflar

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin 2012 yılında bilimsel, felsefi ve sanatsal çalışmaları desteklemek amacıyla hizmet vermeye başladığını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, icra edilen çalışmalara gösterilen teveccühten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Akademimiz bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası konferansa ev sahipliği yaptı. Kültür, sanat, felsefe, tarih ve daha birçok alanda ülkemizin önde gelen usta isimlerini katılımcılarımızla buluştururken, Simon Critchley ve Ziyaüddin Serdar gibi dünyaca ünlü filozofları da Türkiye’de ilk defa biz misafir ettik” dedi.

Türkiye’nin ilk özel 7/24 açık kütüphanesi

Başkan Alemdar, araştırma ve sanat merkezleri, kulüp çalışmaları, 7/24 açık kütüphanesi, ajans yayınları ve akademik kadrosuyla Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin, her yaştan insanın faydalanabileceği sanat ve kültür hazinesi olduğunu ifade ederek “Anadolu’nun Akademisi sloganıyla hizmet vermeye başladığımız 2012’den bu yana 28 bin 230 katılımcımızı ücretsiz eğitimlerimizle buluşturduk. Akademik çalışmalarda 7 yılda 539 ders gerçekleştirdik. İçerisinde 15 bin ciltlik eserin yer aldığı Türkiye’nin ilk özel 7/24 açık kütüphanesini hayata geçirerek, öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza haftanın her günü ve saati kapılarımızı açtık” ifadelerini kullandı.

Bahar dönemi kapsamında eğitimlerine başlayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin her dönem olduğu gibi bu dönem de güzel çalışmalar ortaya koyacağına inandığını belirten Alemdar, eğitimlerden ve kültürel etkinliklerden istifade etmek isteyen herkesi Akademi’ye beklediklerini söyledi.