Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 84. yılında anmak için düzenlenen “Adapazarı Mehmet Akif’i Okuyor” isimli şiir yarışmasına başvurular başladı. Adapazarı’nda ikamet eden 9-17 yaş arası gençlerin ulusal değerlere karşı hissiyatının artmasına katkı sağlayarak, Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve şiirlerini sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmada gençler, Akif’in şiirlerini okuyarak yarışmaya katılım sağlayabilecekler.

Akif’in şiirleri okunacak
Yarışmaya katılmak isteyenler, Mehmet Akif Ersoy’un bir şiiriniseslendirerek videoya alacak. Katılımcının velisi tarafından Adapazarı Belediyesi’nin web sitesinde yer alan şartnameye uygunluğu sağlanan videolar, [email protected] adresine mail olarak gönderilecek. Video süresi iki dakikayı aşmayacak. Her katılımcı yarışmaya bir adet videoyla katılabilecek. Videoların son gönderim tarihi 23 Aralık 2020 olarak belirlendi.

En beğenilen 3 video ödüllendirilecek
Yarışmanın seçici kurulu tarafından belirlenen 5 video, 25 Aralık 2020’de Adapazarı Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından (Instagram, Twitter, Facebook) paylaşılacak. Paylaşılan videolar arasında en çok beğeni alan 3 video ödüle layık görülecek. 

Sonuçlar 29 Aralık’ta
Adapazarı Belediyesi sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve en çok beğeni alan 3 video ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine E-Kitap Okuyucu, ikincisine Akıllı Saat, üçüncüsüne Bluetooth Kulaklık ödül olarak verilecek. Ödül alan video sahipleri, 29 Aralık 2020 tarihinde yine Adapazarı Belediyesi sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.