Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan “Kültürlerle El Ele” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi kapsamında 5 Avrupa Birliği ülkesinden 24 öğrenci, Türk el sanatlarını öğrenmek amacıyla Karasu’ya geldi.

Kargenç Kulübü’nün girişimleriyle, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan “Kültürlerle El Ele” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi kapsamında Kültürel Türk el sanatlarını tanımak amacıyla Azerbaycan, Polonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan’dan gelen 24 öğrenci, ilk olarak Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu makamında ziyaret etti. Öğrenciler daha sonra Karasu Belediyesi Karasu Gençlik Merkezi (KARGEM) Kültürel Türk el sanatları merkezini gezdi.

El sanatlarının unutulmasını engellemek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, farklı kültürlere ait el sanatlarını öğrenmek için Karasu’ya gelen öğrenciler, tezgah başına geçerek Türk el sanatlarını yapmaya çalıştılar.

Yabancı öğrenciler eğlenceli vakit geçirirken, Karasu Belediyesi Kültür Müdürü Fatma Tatlı, “5 ülkeden Karasu’ya gelen öğrenciler Kargem’de çeşitli çalışmalar yaptı. Onlara Türk el sanatlarını öğretmeye çalıştık. Onlar da bize kendi ülkeleriyle ilgili tanıtımlar yaptı. Güzel vakit geçirdiklerini ve memnun kaldıklarını dile getirdiler” diye konuştu./ Mehmet KARAKAŞ