1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatı'nda önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, hikâye alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç kuşaklara tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada konu ‘Ada Hikâyeleri’ olacak ve 31 Mart Çarşamba gününe kadar yarışma devam edecek. Seçici kurulun değerlendirmelerinden sonra sonuçlar 7 Mayıs Cuma günü www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek.

Yarışmaya ‘Ada Hikâyeleri’ konu olacak
Şehrin simge isimlerinden biri olan ve Türk Edebiyatı'nda önemli bir yer edinmiş Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, genç kuşaklara tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 16 yaş ve üzeri herkes katılabilecek. Yarışmaya katılımcılar için herhangi şehir veya bölgeden katılma zorunluluğu olmayıp yurt içi ve dışından yarışmaya katılmakta mümkün. Ada Hikâyelerinin konu olacağı yarışmanın seçici kurulu ise Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Doç. Dr. Gülsemin Hazer, Yazar Ali Ural, Yazar Ercan Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Resul Narin’den oluşuyor.

Sonuçlar 7 Mayıs’ta açıklanacak
Temel insani, ahlaki değerlerle örtüşmeyen ve daha önce herhangi bir yarışmada derece almış hikâyelerin değerlendirmeye alınmayacağı yarışmanın son başvuru tarihi ise 31 Mart Çarşamba günü olacak. 1 Nisan–7 Mayıs tarihleri arasında seçici kurul tarafından değerlendirilecek hikâyelerin sonuçları 7 Mayıs günü ilan edilecek, yarışmanın ödül töreni ise 11 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Katılımcılar yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ise www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşabilecek.

Ödüller
Birincilik Ödülü                     :5.000 TL 
İkincilik Ödülü                      :3.000 TL 
Üçüncülük Ödülü                 :2.000 TL 
Mansiyon Ödülü (3 Adet)      :1.000 TL

Seçici kurul
1-Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu (SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi)
2- Resül Narin (SBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı)
3- Doç. Dr. Gülsemin Hazer (SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi)
4- A.Ali Ural (Yazar)
5- Ercan Yılmaz (Yazar)

Son Başvuru: 31 Mart 2021
Seçici Kurul Değerlendirmeleri:1 Nisan-7 Mayıs 2021
Sonuçlar: 7 Mayıs 2021 www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek.
Ödül Töreni: 11 Mayıs 2021