Son günlerde kaybolan, istismara uğrayan ve acımasızca öldürülen çocuk sayısında ki artış, hepimizin yüreğini dağladı.Peş peşe kayıp haberlerinin ardından arama çalışmalarının acı sonla bitmesi, toplumda büyük bir tedirginliğe neden oldu.Sadece anne-babal

Son günlerde kaybolan, istismara uğrayan ve acımasızca öldürülen çocuk sayısında ki artış, hepimizin yüreğini dağladı.

Peş peşe kayıp haberlerinin ardından arama çalışmalarının acı sonla bitmesi, toplumda büyük bir tedirginliğe neden oldu.

Sadece anne-babalar değil, tüm toplum, üzüntü ve öfkenin yanı sıra yaşananları anlamaya çalışıyor.

Herkes birbirine “Neden?” sorusunu soruyor.

Yaşananların tabi ki birçok nedeni var. Ahlaki çöküntüden tutun da intikam duygusuna kadar çok sayıda seçenek sıralamak mümkün.

Ancak, çocuk istismarı konusunda araştırma yapan uzmanların ortaya koyduğu bazı sonuçlar ise gerçekten korkunç.

Örneğin, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka ve ekibinin, iki ay boyunca yaptığı çalışma sonrası hazırladığı rapor tam anlamıyla tüyler ürpertici.

Yapılan çalışmada, 80 bin çocuğun, cinsel istismar mağduru sıfatıyla güvenlik birimlerine başvurduğu belirlenmiş.

2012 yılında yine aynı durumdan muzdarip 33 bin 992 çocuk Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvurmuş ve 17 bin 589 dava açılmış. Raporda, cinsel istismar mağduru çocukların yüzde 35'inin 11 yaşın altında olduğu, yüzde 21'inin erkek, yüzde 14'ünün ise kız çocuğu belirtiliyor.

Ve işine en korkuncu ise, araştırmaya göre çocuklara yönelik saldırılar genellikle en yakın olan kişilerden kaynaklanıyor. Saldırılar daha çok aile içinde meydana geliyor ve babalar, ağabeyler, dedeler ve yakın akrabalar şeklinde sıralanıyor.

Hazırlanan raporda ki tespitler özetle böyle. Yani kısaca korkunç, iç yakıcı, tüyler ürpertici.

Peki, çocuklarımızı nasıl koruyacağız, kime güveneceğiz, suçluları nasıl cezalandıracağız?

Burada en büyük görev elbette anne ve babalara düşüyor. Ancak bu suçu işleyenlere ağır cezaların gelmesi biraz olsun caydırıcı olabilir. Gerekirse kısasa kısas uygulanmalı. Ahid buna izin veriyor....