Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapılan bir açıklamaya göre ülkemizde 2 milyon 85 bin erkek, 2 milyon 792 bin kadının da en az bir engelinin olduğu açıklandı.

Yani ülkemizde yaklaşık 5 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor.

Rakam oldukça büyük.

Çıkarılan bir dizi yasa ile engellilerin hayatını kolaylaştırmak için kararlar alındı ve bunların hayata geçirilmesi için tanınan süre de sona erdi.

Engellilerin sosyal hayata katılabilmesi için ise bugün birçok kamu kurum ve kuruluşu tarafından birçok sosyal faaliyet gerçekleştiriliyor.

Engellilerin meslek edinebilmesi, aile ekonomisine katkıda bulunabilmesi için düzenlenen kurslar onların hayatına büyük katkılar sağlıyor.

Ve en güzeli de artık engelliler kendilerini saklamıyor, eve kapanmıyor. Ailelerinin de desteği ile günlük hayatın her aşamasında onları görebiliyoruz.

Bunların yanında engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alırken sıkıntı yaşamaması için de bazı düzenlemeler yapıldı.

Kamu binalarının düzenlenmesinden tutun da, öncelikli olarak hizmet almalarını sağlamak için çalışmalar yapıldı.

Bugün herhangi bir hastaneye gittiğinizde, öncelikli sağlık hizmeti alacak kişilerden biri de engelli vatandaşlarımızdır.

Böyle olması da gerekiyor.

Fakat zaman zaman engellilerin sıkıntılı durumlar yaşadığı olmuyor da değil.

Yani hizmetler hep dört dörtlük olmuyor.

Nitekim Cuma günü Medyadetay.com’u arayan yüzde 56 engelli bir okuyucumuz, engelli kimliğini göstermesine rağmen Vergi Dairesinde kendisine öncelik tanınmadığından dert yandı.

Oldukça kalabalık olan vergi dairesinde uzun süre beklemeye müsait olmadığı için görevlilerden kendisine öncelik tanınmasını istediğini söyleyen bu vatandaşımız, olumsuz yanıt aldığını dile getirdi.

Aldığı cevap karşısında hem şaşırdığını hem de üzüldüğünü söyleyen vatandaş, neden böyle bir muameleye maruz kaldığını ise anlayamadığını belirtti.

Bilemiyoruz, Vergi Dairelerinde engellilere yönelik bir ayrıcalık tanınıyor mu tanınmıyor mu?

Eğer tanınmıyorsa, o zaman yapacak bir şey yok.

Yok ama ayrıcalık tanınıyorsa o zaman engelli vatandaşa neden böyle bir muamele yapılıyor?

Konunun muhataplarına duyuralım istedik.