Dünya “Süpersport Şampiyonu” Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı oldu.

Hayırlı uğurlu olsun! Her ne kadar Kenan Sofuoğlu’nun siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmasa da bu işi kısa sürede kavrayacağından şüphe yok.

Zaten kendisi de AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında öğrenecek çok şeyi olduğunu itiraf etti…

Aslına bakarsanız Kenan Sofuoğlu’nun siyaseten bu şehre ve Türkiye’ye hizmet etmesini canı gönülden istiyor ve kendisine de başarılar diliyorum.

Ancak işin siyaseti öğrenme kısmına gelince o kısmı bir kalemde geçip hiç öğrenmese daha iyi olur.

Zira Sakarya, Kenan Sofuoğlu’nu farklı kişiliği ile tanıdı. Maazallah siyaseti öğrenirse tanıdığımız sevdiğimiz Kenan Sofuoğlu’ndan geriye eser kalmaz…

Nitekim yıllardır “Süpersport Şampiyonu” olarak başarıdan başarıya koşan Sofuoğlu, “şöhretin” en üst basamağına kadar çıktı.

“54” numaraları motosikleti ile Sakarya’yı dünyaya tanıtırken dünya medyası da hep Kenan Sofuoğlu’ndan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine sporu bıraktığında da en çok sevinenler Kenan Sofuoğlu’nun rakipleri oldu…

Bu kadar şan ve “şöhret” içinde sporu bıraktığı ana kadar Kenan Sofuoğlu ile ilgili en ufak bir olumsuz haber ne duyduk ne gördük.

Başkaları gibi “şöhretin” baş döndürücü cazibesine kapılıp “vur patlasın çal oynasın” deyip geceleri gündüze katmadı.

Tek merakı yaptığı spor nedeniyle “hız tutkunu” olması ve dolayısıyla kullandığı “spor arabalar” oldu…

Yani “şöhret” Kenan Sofuoğlu’nu bozamadı ama işin içine siyaset girince aynı şeyi söylemek sadece bir temenni olur.

Zira şu siyaset denen çarkın içine giren nice isimlerin kimleri harcayıp sonunda da harcandığına yakinen şahit olduk.

Dolayısıyla Kenan Sofuoğlu’ndan beklentimiz kendine has kişiliği ile bu şehre ve Türkiye’ye hizmet etmesidir. Siyaseti de bırakın başkaları yapsın…

Evet, Kenan Sofuoğlu bu milletin gönlünde “samimi, sempatik, sıcakkanlı” ve en önemlisi de “mütevazı” bir isim olarak yer etmiştir.

İnşallah AK Parti Sakarya Milletvekili seçilip ülkeye ve bu şehre hizmet ederken siyasetin çarklarına kendini kaptırmaz.

Uzun lafın kısası, “Kenan Sofuoğlu ve milletvekilliği” bu ülkeye ve şehrimize çok şey kazandırabilir. Ancak “Kenan Sofuoğlu ve siyaset…!”