Meteoroloji günler öncesinden “alarm” veriyor. “Kar geliyor tedbirinizi alın” diye uyarı üzerine uyarı yapıyor.

Tabi Sakarya’da ki belediyelerde bu uyarı üzerine “gerekli tedbirler alındı” diye açıklamalar yapıp insanları rahatlatmaya çalışıyor.

Ancak gelin görün ki, Sakarya’ya kar yağmaya başladı mı değişen bir şey olmuyor. İnsanlar karla kaplanan yollarda yine “rezillik” çekiyor…

Buyurun tamda meteorolojinin günler öncesinden tahmin ettiği tarihte ve saatte Sakarya’da kar yağışı başladı.

Tabi kar daha yola düşer düşmez, Karaman, Camili ve Korucuk ‘u şehir merkezine bağlayan duble yoldan şikayetler gelmeye başladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kimi araç yoldan çıkarken, özellikle belediye otobüsleri duble yolda mahsur kaldı…

Merak ediyorum belediyeler nasıl bir tedbir alıyor ki insanlar her kar yağışında aynı manzara ve şikâyetlerle karşılaşıyor.

Hani tedbir alınmıştı? Hani belediyeler olarak “alarma” geçmiştiniz? Hani kar ekipleri “24 saat” görevinin başındaydı?

Sonuç; “24 saat görevde” dediğiniz ekipler ortada yok, tuzlama çalışmaları desen hikâye, yolları açan greyderleri ise görene aşk olsun…

Demekki bu işler öyle masa başında hafif bir “sırıtık” vaziyette poz verip “kar yağışıile ilgili gerekli tedbirleri aldık” demekle olmuyor.

Tam da, bir önceki kar yağışında belli başlı belediyeler iyi kötü biraz organize oldu diye ümitlenirken, işi yine cıvıttılar.

Topu topu 10 kilometrelik yolu kardan temizleyip ulaşıma açamadılar. Vatandaşı yine kara gömüp bir başına bıraktılar…

Bak adamlar 14 milyonluk İstanbul’un yolarında bir damla kar bırakmıyor.Ana arterler bir yana sokak aralarını bile temizliyor.

Biz ise bir milyonluk şehirde kar ile mücadele edemiyoruz. Bırakın ara sokakları ana arterleri bile kardan temizlemeyi başaramadık.

Koskoca 7 tepeli İstanbul’un yokuşlarında kar nedeniyle mahsur kalan olmazken bizim Korucuk “tepeceğinde” insanlar saatlerce eziyet çekiyor…

Bu işin sorumlularıevinin camından kar yağışını seyredip bir yandan da “kestane çizip”mısır patlatmayı bırakmadığı müddetçe biz bu filmi daha çok izleriz.

Yine bir kar “alarmı” verildiğinde bazı belediyelerin yetkilileriçıkıp “gerekli tedbirler alındı” diye açıklama yapar ama vatandaş yine çalışma yapılmayan yollar yüzünden eziyet çeker.

Maalesefbazı belediyelerde lafları, icraatlarının önüne geçenyöneticiler yüzündenşu, “karla mücadeleyi bir türlü beceremedik.”Böyle giderse beceremeyiz de vesselam…