Kerkük Türkleri’nin İstanbul’da yayınladığı Kültür Sanat Edebiyat ve Folklor Dergisi Kardaşlık’ın Temmuz-Eylül 2013 tarihli sayısı önemli konuları içeriyor. Prof.Dr. Suphi Saatçı, Irak Anayasası Düzeltilmedikçe başlıklı yazısında Türkmeneli bölgesinin sor

Kerkük Türkleri’nin İstanbul’da yayınladığı Kültür Sanat Edebiyat ve Folklor Dergisi Kardaşlık’ın Temmuz-Eylül 2013 tarihli sayısı önemli konuları içeriyor. Prof.Dr. Suphi Saatçı, Irak Anayasası Düzeltilmedikçe başlıklı yazısında Türkmeneli bölgesinin sorunlarını ele alıyor. Suphi Saatçi, Irak’ta siyaseti kilitleyen etkenlerden bahsederken şöyle diyor: “En büyük etken, ülkede fesat ve fitne tohumu eken, siyasi ideolojileri etnik ve mezhep temeli üzerine oturtmak anlayışıdır.” Bugünkü koşullar altında ülkenin tamamında huzuru sağlamanın mümkün olmadığını anlatan Suphi Saatçi, yazısını şöyle tamamlıyor: “Irak’ta, huzur ve güvenin yeniden kurulması isteniyorsa, halkı parçalanmaya iten ve teşvik eden şimdiki Irak Anayasası yerine çağdaş, bireyleri eşit gören ve Irak vatandaşı olarak tanımlanan bir kimlik esası üzerine oturan bir anayasa getirilmelidir. Aksi takdirde ülke, daha uzun yıllar kan kaybetmeye devam edecektir.”

Kardaşlık dergisinde ayrıca, Eşat Hürmüzlü, Irak Anayasası’nda Kerkük Çıkmazı başlığını koyduğu önemli bir analiz yapıyor.  Mahir Nakip, “Ortadoğu Olayları ve Türkmenler”, Ali Semin’in “Kuzey Irak Seçimleri Türkmenler ve Kerkük Sorunu” başlıklı bir yazı kaleme aldığı görüldü.

Yasin Cemal Galata da, merhum Servet Somuncuoğlu’dan bahsediyor. Galata, yazısında Somuncuoğlu’nu şöyle anlatıyor: “Kendini Türk-İslam Ülküsüne adamış, Türk kültürünün özellikle antik çağ dönemiyle ilgili uluslararası alanda önemli hizmetleri bulunan Servet Somuncuoğlu’nun genç yaşta ani vefatı, Türkiye’de olduğu gibi çalışmalarının yakından takip edildiği başta Türk dünyası olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde de derin üzüntüyle karşılandı.” İzzettin Kerkük’ün kaleme aldığı Kerkük Hatıraları devam etti. Kardaşlık’ın bu sayısında imzası olan diğer isimler: Ali Semin, Ahmet Cahit Şahiner, Mahir Nakip, Osman Oğuz, Önder Saatçi, Nazım Terzioğlu, Veysel Ergin.