Dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günüydü. Tüm yurtta sokaklara çıkan kadınlar, kadına şiddetin önlenmesi ve özellikle de kadın cinayetlerinin son bulması için yetkilileri göreve çağırmak için bir dizi etkinlik düzenledi.Yapılan araştırmalarda kadınlara uygulanan

Dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günüydü. Tüm yurtta sokaklara çıkan kadınlar, kadına şiddetin önlenmesi ve özellikle de kadın cinayetlerinin son bulması için yetkilileri göreve çağırmak için bir dizi etkinlik düzenledi.

Yapılan araştırmalarda kadınlara uygulanan şiddet oranları hayli korkutucu. Özellikle cinayet sayısı dudak uçuklatıyor.

Son iki ayda 27 kadın cinayete kurban giderken, geçtiğimiz yıl işlenen cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların sayısı 237.

Kadınlar da bu şiddet ve ölümlerin son bulması için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Ancak, Ankara’da şiddete dur demek için sokağa çıkan kadınlar öyle bir şey yaptı ki, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu durumu ortaya çıktı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ankara'da yapılan yürüyüşe katılan bir grup kadın, bir adamı dövdü.

Önce bir partinin seçim bürosuna yumurta atıp, sprey boyalarla yazı yazan kadınlar, sonra da kendilerine tepki gösteren bir vatandaşa saldırdı.

Adamın üzerine yürüyüp, tartaklayan kadınlar, kaçmaya çalışan şahsı yakaladı ve dövdü.

Şimdi bu kadınlara sormak lazım; Siz ne için o yürüyüşü gerçekleştiriyordunuz?

Kadınlara uygulanan şiddetin öfkesini, oradaki bir vatandaştan çıkarmaya çalışmak da ne oluyor?

Şiddete hayır derken şiddet uygulamak nasıl bir zihniyettir?

Tepki gösterdiğiniz, protesto ettiğiniz, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir eylemi siz de gerçekleştirerek, şiddet gösteren zavallı erkeklerden ne farkınız kaldı?

Kadınlara yönelik şiddete karşı öfkeniz çok büyük… Sonuna kadar da haklısınız. Ama bir haksızlığın son bulması için mücadele verirken yaptığınız çirkin davranış, birçok insanın sizi de şiddet yanlısı olarak görmesine neden olmuştur.

Haklıyken haksız duruma düştünüz. Savunduğunuz şeye inanmadığınızı gösterdiniz.

Uzun lafın kısası, millet dünya kadınlar gününde seslerini duyurmak için ne etkinliklere imza atıyor, bizimkiler de adam döverek tarihe geçiyor…

 

Ne diyelim, Allah herkese akıl fikir versin… Versin de şiddetin her türlüsü sona ersin…